WonenLifestyle

Maak van je nieuwe woning een droomwoning

Redactie MannenNieuws2080 views

Heb je pas een nieuwe woning? Pak het dan vanaf de eerste dag goed aan. Wil je de nieuw aangekochte woning omtoveren tot droomwoning maar weet je niet waar je moet starten? Door deze stappen te volgen weet je zeker dat je niets vergeet.

 1. Raamdecoratie
  Zonder de juiste raamdecoratie ziet een woning er al snel koud en sfeerloos uit. Zorg dus dat je de juiste raamdecoratie aanschaft voordat je verder aan het inrichten gaat. Ben je nou geen fan van gordijnen, denk dan eens na over elektrische raamdecoratie. Dat is niet alleen sfeervol, maar kan ook nog gewoon vanuit de luie stoel bediend worden. Geen zin om de deur uit te gaan? Elektrische raamdecoratie online bestellen kan bij verschillende webshops zoals bijvoorbeeld MySmartDeco.
 2. Verlichting
  De tweede stap is het vinden van de juiste verlichting. De verlichting in je woning kan de sfeer namelijk maken, of breken. Door het vanaf dag 1 goed aan te pakken kun je straks jaren vooruit met een fijne, sfeervolle woning. Investeer dus in de juiste verlichting. Niet zeker wat voor verlichting je nodig hebt? Verduister je woning met de gekozen raamdecoratie en ga op zoek naar de meest donkere hoeken. Waar kun je nu echt een lamp gebruiken?Tip: overweeg de mogelijkheid tot slimme verlichting van Philips Hue. Hiermee kun je de verlichting in je hele woning gemakkelijk vanuit 1 punt besturen en naar eigen smaak aanpassen. Sta ook stil bij het kiezen van de juiste lamp. LED verlichting is bijvoorbeeld hartstikke duurzaam en een echte kostenbespaarder. toffe verlichting
 3. Interieurstijl
  Nu de basis van de woning gezet is kun je na gaan denken over design en stijl. Deze stap is belangrijker dan je denkt! Aan de hand van de gekozen interieurstijl zal je namelijk de stijl van je meubelstukken en decoratiematerialen bepalen. Houd je bijvoorbeeld van een industrieel interieur, dan kies je het beste voor neutrale kleuren en grijstinten gecombineerd met materialen zoals koper en beton. Voor een landelijke uitstraling ga je juist voor warme rood en geeltinten gecombineerd met materialen zoals hout en steen. Door de interieurstijl vooraf te bepalen heb je minder kans op een onsamenhangend interieur.
  interieurstijl
 4. Wensen en behoeften
  Sta ook zeker even stil bij waar je wensen en behoeften nu eigenlijk liggen. Wil je fijn samen kunnen komen met vrienden en familie, investeer dan in een grote gezamelijke ruimte die van alle gemakken voorzien is. Ben je een echte couch potato, leg de focus dan op het vinden van een goed bankstel. Een freelancer investeerd deze bedragen waarschijnlijk weer liever in het ideale thuiskantoor. Zo krijg je niet alleen een sfeervolle woning, maar ook een woning die perfect aansluit bij jou levensstijl!wensen en behoeften

Leave a Response