Films & Series

Mad Dogs: de vakantie die je zelfs je ergste vijand niet toewenst

David1102 views

Vier vrienden van middelbare leeftijd met een midlifecrisis die een oude vriend op Belize opzoeken: wat kan er nou misgaan? Nou, heel veel, zo blijkt in de nieuwe serie Mad Dogs. Na het succes van de serie in de Verenigde Station komt de crime-komedieserie nu naar Nederland, exclusief bij Videoland.

Mannennieuws.nl zag de serie, die bol staat van zwarte humor, spanning en onverwachte twists.

Van rustgevende vakantie tot een levensgevaarlijke nachtmerrie

Joel, Lex, Gus en Cobi leven een niet al te spannend bestaan en besluiten daarom om er samen even tussenuit te knijpen. De vier vrienden worden uitgenodigd op vakantie-eiland Belize door een vijfde vriend, Milo, die ze allen al een paar jaar niet meer gesproken hebben.

Milo heeft het op het eerste gezicht een stuk beter voor elkaar dan de vier mannen: een kast van een huis, luxe en heel veel geld. Al snel groeit echter de wantrouw, want hoe komt Milo aan al dat geld?

Wanneer Milo zich steeds onverantwoorder begint te gedragen, verandert de vakantie van de vier binnen de kortste keren in een regelrechte hel. Voordat ze het doorhebben raken ze verstrikt in een web van criminaliteit en problemen. Met onder meer een ingekakte leraar en huisvader in het gezelschap, zijn de vrienden op zijn zachtst gezegd niet voorbereid om de explosieve situatie soepel op te lossen.

Mad Dogs is meer dan alleen een komedie

In een eerder artikel besteedden we al aandacht aan sterke komedies, waarbij een terugkerende factor was dat een komedie meer dan één laag nodig heeft. Precies die extra lagen heeft Mad Dogs ook. De donkere humor is vermakelijk en sterk, maar ook de dynamiek tussen de vrienden en niet op de laatste plaats de spanning is goed vertegenwoordigd in de serie.

Voor een groot deel is dat te danken aan de cast, met onder meer Michael Imperioli, die voor zijn vaste rol in The Sopranos een Emmy won en werd genomineerd voor een Golden Globe. Andere bekende gezichten zijn Billy Zane (Titanic) en Steve Zahn (Dallas Buyers Club). Er is een overduidelijke chemie tussen de acteurs, wat het niveau van de serie stevig omhoog trekt.

Ondanks de nachtmerrie die zich voltrekt voor de vrienden, zijn ze nog altijd op het idyllische Belize. Dat contrast tussen de prachtige omgeving en de situatie waarin de vier zich bevinden wordt benadrukt door de makers en draagt bij aan het boeiende komedie-crimecontrast waar Mad Dogs zo stevig op leunt.

Ondanks de onwaarschijnlijkheid dat je ooit zelf iets dergelijks gaat meemaken, sleept het verhaal je toch mee met de gevoelens van de hoofdrolspelers.

Geslaagde remake van een Britse productie?

Mad Dogs is een remake van de gelijknamige Britse serie die tussen 2011 en 2013 vier seizoenen kreeg. Gezien de Britten een patent hebben op zwarte humor, bestond er vooraf nogal wat scepsis of de Amerikaanse serie wel uit de verf zou komen.

Volgens de meeste critici is dat goed gelukt, hoewel de serie nog eerder een spin-off is dan een remake. De Amerikaanse versie verloopt namelijk zeker richting het slot anders dan de Britse en heeft een duidelijke eigen insteek. Dat is waarschijnlijk een goede keuze geweest, omdat we al vaker gezien hebben dat spin-offs die te veel vast willen houden aan eerder succes het zwaar hebben.

Heb je de Britse Mad Dogs al gezien, dan raden we je aan om de Amerikaanse remake zoveel mogelijk te benaderen als een geheel nieuwe serie. Mad Dogs bestaat uit tien afleveringen die exclusief te zien zijn bij Videoland.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Videoland.Leave a Response