Eten & Drinken

Malse spareribs op de bbq met de 3-2-1 methode

Jaro1068 views
spare-ribs

Er zijn weinig mannen die niet kunnen genieten van een heerlijke bbq op zijn tijd. Een barbecue met je vrienden of familie is een gezellige en leuke manier van eten en samenzijn. Bij een barbecue hoort een lekker drankje en natuurlijk een hele hoop vlees. Een van de meest populaire vleessoorten voor op de barbecue zijn natuurlijk spareribs. Veel mensen vinden het echter nog behoorlijk lastig om die spareribs zo heerlijk mals te krijgen als in het restaurant. Met de 3-2-1 methode is het echter voor iedereen mogelijk om malse spareribs op de bbq te bereiden. De getallen staan hierbij voor 3, 2 en 1 uur die de verschillende bereidingsfases duren. Deze methode die dus in totaal 6 uur in beslag neemt, is een langzame maar overheerlijke manier om de spareribs mals te bakken op de bbq.

Het vlees en de voorbereiding

Als jij van plan bent heerlijke malse spareribs te maken, is het natuurlijk belangrijk dat je het juiste vlees koopt. De voorgegaarde spareribs uit de supermarkt kun je beter laten liggen, kies in plaats daarvan voor de nog niet gegaarde variant van dit vlees. Je koopt de betere spareribs bij de slager of speciaalzaak. Als je de juiste spareribs in huis hebt gehaald kun je beginnen met de voorbereiding. De voorbereiding bestaat uit verwijderen van de vliezen van de spareribs. Dit doe je door eerst de strengen los te maken met een vork en vervolgens de vliezen met je vingers los te trekken. Vervolgens rub je de spareribs met een kruidenmengsel, dat je een tijdje in laat trekken, nu zijn de ribben klaar voor de bereiding volgens de 3-2-1 methode.

spare-ribs-2

Lees ook: Zelf pizza maken: de ideale activiteit voor op een eerste date!

De drie fases van de bereiding

Na het rubben van de spareribs kun je ze boven de barbecue of smoker liggen. Het is belangrijk dat het vlees niet direct boven het vuur ligt maar indirect verhit wordt. Voor een extra lekkere rooksmaak kun je rookhout gebruiken in deze fase. In de eerste fase van de 3-2-1 methode moeten de spareribs onbedekt drie uur garen.

Na deze drie uur kun je de spareribs van de barbecue of smoker halen en ze inpakken in aluminiumfolie. Om het vlees nog wat malser te maken kun je voor het inpakken nog wat verwarmd appelsap over de spareribs gooien. Je kunt het best extra dikke aluminiumfolie gebruiken zodat het vlees goed luchtdicht kan worden ingepakt. De volgende twee uur zullen de spareribs stomen in hun eigen vocht.

spare-ribs-3

Eet smakelijk!

Na de twee uur kun je de spareribs uit het aluminiumfolie halen. Denk erom dat de pakketjes erg warm kunnen zijn dus doe voorzichtig! Na het uitpakken kun je wat extra kruiden over de spareribs rubben en de ribben insmeren met saus. Je kunt kiezen voor een saus die je zelf lekker vindt maar een glanzende saus geeft toch wel een erg aantrekkelijk resultaat. Je kunt checken of de spareribs gaar zijn door de zogeheten breektest uit te voeren. Duw voor deze test met twee vinger met een licht draaiende beweging op het einde van een bot, wanneer het bot het vlees loslaat zijn de spareribs gaar. Het is nu tijd om te gaan genieten van de heerlijke malse spareribs van de bbq!

Heb jij deze methode weleens gebruikt om spareribs te bereiden? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response