WonenLifestyle

Mannelijke sfeerverlichting: 4 tips

Jaro1216 views
sfeerverlichting

Waar de vrouw vaak verantwoordelijk is voor de inrichting van het huis, krijgt de man ook steeds meer inspraak. Ook mannen vinden een gezellige sfeer in huis belangrijk. Bloemen en planten kunnen de gemiddelde kerel misschien gestolen worden, maar stijlvolle meubels en sfeerverlichting zijn dingen waar mannen ook waarde aan hechten.  Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van sfeerverlichting? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet!

1.  Led lampen

De ideale lampen om een gezellige sfeer te creëren voor zowel mannen als vrouwen zijn ledlampen. Deze spots kun je op praktische plekken in huis plaatsen. Plaats deze zogeheten led spots bijvoorbeeld onder de keukenkastjes, boven de televisie, of in de gang. Zo verlicht je het huis op een sfeervolle manier, zonder dat je ogen verblind worden door (te) fel licht. Lampdirect is een webshop met een gigantisch aanbod led spots in verschillende stijlen voor elk type woning.

sfeerverlichting-2

2. Tuinverlichting

In de zomer brengen we bijna meer tijd door in de tuin als binnenshuis. Mits de zon schijnt natuurlijk… Niets lekkerder als op een zwoele zomeravond een wijntje drinken in de achtertuin. Sfeerverlichting mag hierbij uiteraard niet ontbreken. Het ziet er mooier uit én is bovendien praktisch (anders zie je natuurlijk niets). Denk bijvoorbeeld aan tuinlampjes die werken op zonne-energie en zodra het donker wordt aangaan.

3. Neon lamp

De ultieme mannelijke sfeerverlichting is de neonlamp. Plaats deze bij voorkeur in een echte ‘mannenkamer’ waar de vrouw niet vaak te vinden is. Bijvoorbeeld boven de bar, in de schuur of in de garage. De ideale plek voor een mooie neon lamp is natuurlijk de ‘mancave’, maar helaas zijn niet veel mannen gezegend met hun eigen grot.

4. Kaarslicht

De favoriete sfeerverlichting van de vrouwen is uiteraard kaarslicht. Niks overtreft het licht dat deze kleine vlammetjes voortbrengen. De gloed zal zorgen voor een romantische sfeer en zal jullie relatie gegarandeerd ten goede komen. Zorg er wel voor dat je de kaarsen niet laat branden wanneer je er niet bent. Er zijn genoeg huizen in brand gevlogen omdat iemand een kaars onbeheerd achterliet!

sfeerverlichting-3

Wat is jouw favoriete vorm van sfeerverlichting? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response