FashionFeaturedNieuws

Mannen geven meer geld uit op internet dan vrouwen

Danny Bijl1240 views
online shoppen

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar mannen geven meer geld uit op internet dan vrouwen. Onlangs is er een onderzoek geweest waaruit bleek dat maar liefst 11 miljoen mannen wel eens een online aankoop hadden gedaan. De meeste mannelijke shoppers vallen in de leeftijdscategorie van 25 – 45 jaar. Meer dan 90% van de mannen in deze leeftijdsgroep geeft aan weleens wat via internet te hebben gekocht. Ook andere leeftijdsgenoten doen weleens een aankoop via internet. Er zijn ook steeds meer shoppers in de leeftijdscategorie van 65 – 75 jaar. Mannen van boven de 75 jaar shoppen niet zoveel via internet, slechts één op de vijf heeft weleens een aankoop gedaan op het net.

online shoppen

Stijging in aankopen

Sinds 2012 is het aantal aankopen dat wordt gedaan gestegen. Hetzelfde onderzoek werd ook in 2012 uitgevoerd. Toen had 50% van de ondervraagden een aankoop gedaan in de afgelopen 3 maanden. In 2015 was dit percentage opgelopen tot 58%, een stijging van 8% dus. De meeste aankopen die gedaan worden liggen tussen de 100 en 150 euro, zo’n 40%. 27% van de aankopen liggen tussen de 50 en 100 euro.

Verschil tussen mannen en vrouwen

Het aantal shoppers verschilt weinig tussen mannen en vrouwen. Wat wel verschilt is de hoogte van het bedrag dat wordt uitgegeven. 9% van alle mannen heeft in de afgelopen 3 maanden meer dan 1.000 euro uitgegeven op het internet. Van de vrouwen was dit slechts 4%, een stuk minder dus. De reden hiervoor is dat mannen andere producten kopen op internet. Mannen gaan vaker voor elektronica, hardware of software. Vrouwen kopen voornamelijk schoenen of kleding. Elektronica is al snel duurder dan kleding, denk maar eens aan een nieuwe computer of televisie bijvoorbeeld.

Steeds meer online aankopen

De reguliere winkels zien de aankopen overigens steeds verder teruglopen. Steeds meer aankopen worden online gedaan, ook in het afgelopen jaar heeft deze trend zich doorgezet. Bij 35% van alle bedrijven kan er online via de website een bestelling geplaatst worden momenteel. Bedrijven die niet mee gaan met “online” lopen vroeg of laat achter de feiten aan.

Het volledige onderzoek is terug te lezen bij het CBS.

Leave a Response