AutomotiveLifestyle

Mannen zijn slecht voor het milieu… maar hoelang nog?

Redactie MannenNieuws1285 views
Elektrisch rijden

Onderzoek heeft aangetoond dat mannen milieuonvriendelijker zijn dan vrouwen. Niet alleen gooien ze vaker hun afval op de grond, hebben ze een grotere ecologische voetafdruk en kopen ze minder vaak milieuvriendelijke producten, maar ze rijden ook meer met de auto dan vrouwen.

De vraag alleen is, hoe lang zal die milieuonvriendelijkste beoordeling nog zal voortzetten. We zien immers een evolutie in het rijden met de elektrische wagen. Meer en meer kiezen mannen voor een elektrische wagen, waardoor hun ecologische voetafdruk steeds kleiner wordt. De kans zit er dan ook erg in dat mannen binnen een aantal jaar milieuvriendelijker zijn dan vrouwen.

Waarom elektrisch?

Maar waarom zou je kiezen voor een elektrische wagen? Als we gaan de CO2-uitstoot die een elektrische auto produceert vergelijken met die van een normale wagen op brandstof, dan wordt duidelijk dat groen rijden echt wel zin heeft voor het milieu. Op de vraag waarom je een auto zou moeten kopen die op elektriciteit rijdt, krijg je steevast het antwoord dat het beter is voor het milieu. Hoewel iedereen wel begaan is met het milieu leert de praktijk ons echter dat we daar niet graag voor in de buidel tasten. Daarom geven we je enkele andere redenen om te switchen naar een elektrische auto.

Belastingvoordeel

Gelukkig is er ook het belastingvoordeel dat je nu krijgt. Zo heeft de Nederlandse overheid er nu voor gezorgd dat eigenaars van een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting dienen te betalen.

Weinig tot geen verbruikskosten

Daarnaast spaar je uiteraard heel wat geld uit door het feit dat je geen diesel of benzine meer hoeft te tanken. Deze traditionele fossiele brandstoffen zijn erg duur in vergelijking met elektriciteit. Zeker nu zonne-energie erg in is en steeds meer wordt geproduceerd door particulieren zelf, en er steeds meer windmolenparken worden opgezet. Heel wat Nederlanders hebben inmiddels zonnepanelen op het dak van hun huis liggen, die stroom opwekken die ook gebruikt kan worden voor het opladen van de elektrische wagen. Als we de kosten voor het opwekken van deze energie vergelijken met het wekelijks tanken van diesel of benzine, dan mogen we concluderen dat je bijna gratis rijdt. Ga je ook nog voor duurzame energie, kun je vinden door energie vergelijken en filteren op groen of groen uit Nederland, dan zorg je voor heel weinig CO2-uitstoot.

Minder onderhoudskosten

Ook door het feit dat de motor van een elektrische wagen een stuk eenvoudiger is dan de motor van een traditionele wagen is er minder onderhoud aan. Op die manier moet je niet jaarlijks, of in elk geval minder, garagekosten betalen voor een onderhoudsbeurt.

Waarde daalt minder snel

Vaak wordt als groot tegenargument gezegd dat elektrische wagens erg duur in aanschaf zijn. Dat blijkt inderdaad wel degelijk zo te zijn, maar tegelijk spaar je dit bedrag uiteindelijk uit aan je verbruik. Ook wanneer je je elektrische wagen opnieuw wilt verkopen, is de waarde een stuk hoger dan die van een traditionele wagen.

En tenslotte… beter voor het milieu

En we kunnen het toch niet laten om het argument van het milieu in te roepen. Elektrische wagens hebben een kleinere CO2-uitstoot waardoor ze een stuk milieuvriendelijker zijn. Zo verklein je ineens een groot deel van je ecologische voetafdruk. Al is het maar om binnenkort milieuvriendelijker te zijn dan de vrouwen.

Leave a Response