Eten & Drinken

Mannen vakantie: overnacht in dit ‘bierhotel’ in Schotland

Jaro941 views
bierhotel

Wist je dat er in Nederland zo’n 70 liter bier per inwoner per jaar wordt gedronken. Nederlanders drinken hiermee nog heel wat minder bier dan de Tsjechen (144 liter per inwoner) maar horen toch bij de grootste bierdrinkers ter wereld. En met wie kun je nou beter een biertje drinken dan met je maten. Wanneer jij samen met je vrienden op vakantie bent zal er dan ook ongetwijfeld heel wat bier worden gedronken. Vaak gebeurt dit buiten de deur en misschien hebben jullie na een avondje uit wel moeite om terug in het hotel of appartement te komen. Wat is er dan ook een beter idee dan een hotel dat volledig om bier draait. Een tap en bierdouche op de kamer en een brouwerij als uitzicht. Klinkt dit als de ideale bestemming voor jouw volgende mannen vakantie? Dan hebben we goed nieuws: in Schotland opent begint 2019 een bierhotel.

Fraserburgh

Het bierhotel komt te staan in het noordoosten van het land in het plaatsje Fraserburgh in het raadsgebied Aberdeenshire. In deze plaats werd in het jaar 2007 de brouwerij van Brewdog geopend door ondernemers James Watt en Martin Dickie. De oprichters van deze brouwerij wouden iets anders op de Britse biermarkt brengen dan alle industriële ales en lagers. Ze kozen voor ambachtelijk gebrouwen bier in verschillende soorten en groeiden al snel uit tot Schotlands grootste onafhankelijk brouwerij.  In het jaar 2010 werd oprichter James Watt verkozen tot ondernemer van het jaar in Schotland en opende Brewdog haar eerste bar in Aberdeen. Later kwamen daar bars in Glasgow, Edinburgh en zelfs Londen bij. Brewdog haalde vaak het nieuws onder meer door het zwaarste bier ter wereld te brouwen en door bier op de bodem van de oceaan te brouwen. De productie is in 2016 uitgegroeid tot maar liefst 214.000 hectoliter bier per jaar.

Lees ook: Dit zijn de allermooiste surfspots ter wereld!

Brewdog

Brewdog is altijd een bijzondere brouwerij geweest die zich wil onderscheiden met lekkere en bijzondere biertjes en leuke stunts. Het eerste bierhotel werd door de brouwerij geopend in de Verenigde Staten in Columbus Ohio.  Nu is de opening van het tweede hotel dat in het eigen Schotland staat dus een kwestie van tijd. Dit hotel moet naast de brouwerij van Brewdog komen en gaat Doghouse heten. Iedere kamer zal beschikken over een eigen tap en ook een bierdouche wordt in elke hotelkamer geïnstalleerd. In totaal zal dit bijzondere hotel over 29 kamers beschikken. Waarschijnlijk is dit ruim voldoende voor een tripje met jouw hele vriendengroep. Behalve het drinken van heel veel bier kun je ook de brouwerij bezoeken of genieten van het schitterende Schotse landschap. Fraserburgh ligt aan zee dus ook tochtje over het water is een leuke activiteit. Voor de cultuurliefhebbers zijn ook twee musea in het plaatsje te vinden en de stad Aberdeen ligt niet ver weg. Maar de belangrijkste bezigheid tijdens een vakantie in het bierhotel blijft natuurlijk het drinken van heel veel heerlijke biertjes met jouw maten! Het is nog even wachten tot de opening in 2019 maar je weet alvast waar jij en je vrienden heen moeten op de volgende mannenvakantie!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response