Lifestyle

Mannen zijn het meest onzeker over deze 5 dingen

Jaro941 views
mannen onzeker

Vaak worden onzekerheden meer geassocieerd met vrouwen. Toch gaat het leven van mannen ook niet alleen maar over rozen. Hoewel mannen het minder snel zullen uitspreken, zijn ook zij regelmatig onzeker. En dat is niet erg, want onzekerheden horen nu eenmaal bij de mens. Uit onderzoek blijkt wel dat mannen over het algemeen andere onzekerheden hebben dan vrouwen. Dat is natuurlijk ook niet gek, aangezien de ontwikkeling van een mannelijk lichaam heel anders verloopt dan die van een vrouwelijk lichaam. Daarbij treden andere problemen op. Maar het lichaam is niet het enige waar mannen onzeker over zijn. Om je een inzicht te geven in de dingen waar mannen het meest onzeker over zijn, hebben wij ze op een rijtje gezet!

Kaalheid

Wat de meeste mensen wel zullen verwachten, is dat kaalheid op de lijst staat. Dit is op zich niet verwonderlijk, aangezien een van de grootste nadelen is van het zijn van een man. Het vervelende eraan is ook dat je er eigenlijk niets aan kunt doen, aangezien het genetisch is bepaald. Al moet daarbij de kanttekening worden geplaatst dat tegenwoordig steeds meer mannen kiezen voor een haartransplantatie. Wat ook kan helpen – om het kaal worden uit te stellen – is het vermijden van het dragen van hoofddeksels en voldoende blootstelling van het haar aan de zon. Ook het gebruik van haargel en/of haarwax kan ervoor zorgen dat je sneller kaal wordt!

Dikker worden en daarbij horende problemen

Als het over gewicht, afvallen of aankomen gaat, denken sommige mensen dat alleen vrouwen zich hier druk over maken. Toch is niets minder waar. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dik zijn in het algemeen zorgt voor een ongelukkiger gevoel. Ook mannen vinden het dus niet prettig om aan te komen. Bovendien zijn ook mannen onzeker over wat andere mensen van ze denken. Daar komt bij dat mannen het niet prettig vinden om zogenaamde man boobs te krijgen. Deze man boobs zijn natuurlijk inherent aan het dikker worden.

Dingen op het gebied van seks

Veel mannen zijn – zeker als ze nog niet vaak seks hebben gehad – onzeker over hun prestaties in de bed. Daar komt bij dat het merendeel van de mannen niet tevreden is met de lengte van zijn penis, wat ook onzekerheden met zich mee kan brengen. Met name door de porno-industrie is het idee opgekomen dat een grote penis heel belangrijk is. Gelukkig denken veel vrouwen hier heel anders over!

Afstappen op vrouwen

Veel vrouwen zijn van mening dat een man op hen moet afstappen in de kroeg. Toch heeft niet iedereen zoveel zelfvertrouwen dat hij op een vrouw durft af te stappen. Veel mannen zijn daar dan ook onzeker over. En we moeten eerlijk toegeven, het is ook wel erg spannend om op een vrouw af te stappen. Gelukkig zijn er steeds meer vrouwen die ook weleens op een man afstappen!

mannen onzeker 2

Lees ook: Daarom is boksen de ideale sport voor mannen!

Dansen

Over het algemeen zijn vrouwen relatief soepel in de heupen en hebben ze ook een stuk meer interesse in dansen dan mannen. Veel mannen zijn onzeker over hoe hun dansmoves overkomen op hun vrienden en andere vrouwen. Eigenlijk kun je er het beste zo min mogelijk over nadenken. Zodra je ongemakkelijk gaat doen over je manier van dansen, valt het op. Doe dus gewoon lekker mee met de rest van de groep en laat je niet leiden door je onzekerheden op dit gebied.

Waar ben jij onzeker over? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response