Muziek

Band van de week #4 Jungle

Joris1434 views
Jungle Band

Er zijn zo van die bands die je keer op keer live kan bekijken en je telkens weer verrassen. De Mannennieuws’ Band van deze week is er zo een. Jungle kan het best omschreven worden als een “modern muzikaal collectief” dat van elk optreden een heus festijn maakt. Aangezien de vorige Band van de week wat somberder was, is het hoog tijd om die dansbeentjes te strekken!

Wie of wat is Jungle?

Als je enkel en alleen op de naam afgaat, verwacht je je aan een hoop oerwoudgeluiden en wat brullende chimpansees op de achtergrond. Wel, het begin van hun monsterhit Busy Earnin’ heeft hier wat van weg, maar afgezien daarvan heeft Jungle niets met het oerwoud te maken. Ok, hun optredens beginnen ook in een ware jungle-stijl, maar dat is het! Beloofd!
De band Jungle werd opgericht door Tom McFarland en Josh Lloyd-Watson. Ze zijn reeds beste maatjes sinds ze op hun 9ste buren van elkaar werden in Londen. Ze gingen naar dezelfde school en maakten deel uit van dezelfde groepjes, waarvan sommige bescheiden succes kenden.

Ontstaan Jungle

In 2013 richtten ze hun band Jungle op en kozen ze ervoor om te focussen op het artwork en de muziekvideo’s, in plaats van hun eigen identiteit. Zo stonden ze heel lang bekend als J en T.
Het duo wist dat ze meer muzikanten nodig hadden om het volle potentieel van de band te realiseren, waarna Jungle werd uitgebreid tot een zevenkoppige band. Tom en Josh willen zichzelf ook constant uitdagen, waardoor ze niet simpelweg hun muziek via de computer willen producen. In plaats daarvan maken ze van elk lied een heuse “organische live-ervaring”.

Muzikale stijl Jungle

Door de diversiteit van de band is het moeilijk hun stijl samen te vatten, maar de beschrijving “midtempo 1970s-style funk” komt het dichtst in de buurt. Dit wordt gemixt met tropische percussie, falsettostemmen, psychedelische elementen en een heerlijke bass. Door hun geweldige, originele sound hebben ze onder meer Glastonbury al op hun palmares staan. Daarnaast maakte Busy Earnin’ deel uit van de Fifa 15 soundtrack. De kans is dus bijzonder groot dat je de band (onbewust) al gehoord hebt!

Top 3 liedjes Jungle

  • Busy Earnin

Dit lied werd ondertussen al drie keer vernoemd, dus je moet het gehoord hebben. Misschien hun minst originele videoclip, maar zeker een van hun beste songs.

  • Time

Hun beste videoclip en eigenlijk hun beste nummer. Time is op elk vlak een absolute voltreffer!

  • Julia

Zonder twijfel hun meest onderschatte nummer, maar wat een pareltje!

Als je ook hun andere muziekvideo’s bekijkt, merk je hoe er gefocust wordt op dansen. En terwijl je hun geweldige sound volledig inneemt kan je niet anders dan beseffen dat je gewoon moet dansen op hun heerlijke, catchy funky muziek. Jammer genoeg hebben ze nog maar één album uitgebracht tot nu toe, maar daar komt in de nabije toekomst ongetwijfeld verandering in. Wij wachten alvast in spanning af!

Bron afbeelding
Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response