Recept van de week #3 Polentafrietjes met vanillemayo
Na de soep van vorige week, is het vandaag de beurt aan een heerlijke snack. Polentafrietjes met vanillemayo zijn een geweldig tussendoortje, maar kunnen ook perfect bij een hoofdgerecht geserveerd worden. Voor degene die niet bekend zijn met polenta, dit gerecht komt uit het noorden van Italië en wordt traditioneel gemaakt van griesmeel van maïs. Net zoals de pizza kwam het oorspronkelijk enkel op het bord van arme mensen, maar tegenwoordig vind je het ook in de betere restaurants. Op zich heeft het niet bijzonder veel smaak, maar met de juiste bereiding is het overheerlijk. Mannennieuws.nl leert je hoe je eenvoudig dit overheerlijke gerecht kunt klaarmaken.
Recept Polentafrietjes met vanillemayo
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 100 gram polenta
- 4 deciliter bouillon (groente- of kippenbouillon)
- 50 gram parmezaanse kaas (optioneel)
- Olie naar keuze (lees hier meer over welke olie het gezondste is om mee te koken)
- Mayo (kan je eventueel vers bereiden, maar uit een bokaal is ook goed)
- Vanille-extract
- Peper en zout
Benodigdheden
- Pot
- Pan
- Houten lepel
Afbeelding dankzij Shutterstock.
Bereiding polentafrietjes met vanillemayo
- Breng 4 deciliter bouillon aan de kook op een matig vuur en kieper hier vervolgens je polenta in.
- Zodra de polenta dikker begint te worden, kan je erin roeren met je houten lepel. Na een paar minuten is de polenta klaar. Kruid met wat peper en zout.
- Indien je kazige polentafrietjes wil, kan je er de (gemalen) parmezaanse kaas aan toevoegen.
- Schep de massa vervolgens uit op een bord, op zo’n manier dat je er eenvoudig frietjes uit kan snijden.
- Laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Wanneer de polenta hard is (na een uurtje of twee), kan je deze in frietjes snijden. Snijd ze echter niet te dun, want anders brokkelen ze af in de pan.
- Verhit wat olie in de pan en voeg hier vervolgens de polentafrietjes aan toe. Draai deze regelmatig om, zodat ze aan alle kanten mooi goudbruin zien.
- Voor de vanillemayo hoef je enkel je wat vanille-extract te mengen met de mayonaise. Zo eenvoudig is dat!
- Als de polentafrietjes mooi goudbruin zien, kan je ze uit de pan halen en zijn ze klaar om op te eten. Breng op smaak met wat peper en zout.
Eet smakelijk!