Eten & Drinken

Recept van de week #1 Quiche met spek en broccoli

Joris1548 views
Quiche met spek en broccoli

Je bent wat je eet en daarom is een gebalanceerd dieet uiterst belangrijk. Daarnaast is het van minstens even veel belang om zelf te kunnen koken. Kant-en-klaar-maaltijden zijn de duivel en je kan niet eeuwig elke dag bij je ouders gaan eten. Daarbovenop vinden vrouwen een man die kan koken uiterst sexy, waardoor je geen excuus hebt niet als de donders achter je fornuis te gaan staan. Mannennieuws.nl voorziet je elke week van een nieuw, eenvoudig en heerlijk recept zodat je nooit op een lege maag blijft zitten. We beginnen met een verrukkelijke quiche.

Koken

Een quiche is geweldig omdat het in feite een Franse pizza is. Je vertrekt van een basis (deeg en ei) en dan kan je je fantasie op de vrije loop laten. Spek, paprika, prei, zalm, asperges,… het is allemaal even lekker! Wees dus zeker niet bang om nieuwe combinaties uit te proberen!

Recept Quiche met spek en broccoli

Ingrediënten (voor 2 personen, ideaal voor een date)

  • 1 vel kruimeldeeg of bladerdeeg (je kan dit ook zelf maken maar wij kiezen hier voor de gemakkelijkste en snelste oplossing)
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 à 5 eieren (naar gelang de grootte van je taartvorm)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram gerookt spek voor de vulling (maar meat lovers kunnen naar believen toevoegen)
    100 gram gerookt spek (in plakjes) voor de topping
  • ¼ broccoli
  • 100 gram parmezaanschilfers
  • Wat kerstomaatjes voor de afwerking

Benodigdheden

  • Een taartvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°.
  2. Snipper de ui en look fijn en stoof deze in wat boter of olijfolie op een matig vuurtje in een stoofpot of pan.
  3. Indien je het spek nog moet snijden, doe dit en voeg het vervolgens toe aan de ui en knoflook.
  4. Snij de broccoli in fijne stukjes en voeg deze er ook aan toe.
  5. Breek de eiren in een mengschaal of kom en kluts ze bijeen met een klopper of vork. Je kan hier ook room aan toevoegen, maar dit is optioneel. Kruid met een snuifje peper en zout.
  6. Bak de rest van je spek in een pan totdat het heerlijk krokant is. Snij het vervolgens in stukjes.
  7. Leg het deeg in de taartvorm en zorg ervoor dat het genoeg boven de rand uitsteekt. Tijdens het bakken krimpt het immers nog een beetje.
  8. Wanneer de ui, look, spek en broccoli gaar zijn (reken hiervoor op zo’n vijftien minuutjes), kan je ze gelijkmatig over het deeg verdelen. Voeg hier vervolgens stukjes geitenkaas aan toe.
  9. Kieper nu het eimengsel over het geheel, alsook de parmezaanschilfers en je spek. Om het helemaal af te maken, snij je een aantal kerstomaatjes in schijfjes die je dan ook over al dit lekkers verdeelt.
  10. Stop het nu voor minstens een half uurtje in de oven. Wanneer de eieren gestold zijn en de parmezaan een heerlijke korst vormt, is de quiche klaar om op te eten.
  11. Serveer met eventueel een slaatje en een welverdiend biertje of glas wijn.

Smakelijk!

Bron afbeelding

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response