Eten & Drinken

Recept van de week #2 Rode linzensoep

Joris1762 views
Rode linzensoep met zoete aardappel en kokosmelk

Vorige week toonden we je hoe je een overheerlijke quiche moet maken, deze week is het de beurt aan een nieuw recept. En wat is er bij dit koude weer beter dan een verrukkelijke en ook nog eens vullende soep? Bovendien kan je deze ook meenemen naar je werk als lunch en kan je de restjes invriezen voor later. We kozen deze week voor rode linzensoep met zoete aardappel en kokosmelk. Je zal zeker en vast niet op je honger blijven zitten!

Recept Rode Linzensoep met Zoete Aardappel en Kokosmelk

Ingrediënten (voor 6 porties)

– 750 gram zoete aardappelen

– 2 rode uien

– extra vergine olijfolie

– 4 teentjes knoflook

– 1 rode chillipeper

– Een halve bundel verse koriander

– 125 gram rode linzen

– 1 liter groentebouillon

– 400 milliliter kokosmelk

– 1 limoen

Benodigdheden

  • Grote soeppot
  • Ovenschaal
  • Mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Als je verse groentebouillon hebt, warm deze alvast op. Anders breng je wat water aan de kook en gooi je er vervolgens 2 bouillonblokjes in.
  3. Pel de uien en zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Deze hoeven niet te klein zijn, omdat je ze later toch nog gaat mixen.
  4. Verspreid ze in de ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Voorzie ze vervolgens van een snuifje peper en zout.
  5. Plaats de ovenschaal in de oven voor een 45-tal minuutjes en roer het geheel halverwege eens goed om.
  6. Pel de teentjes knoflook en snij ze fijn, net als de chillipeper. Pluk de korianderblaadjes en snij de stengels ook fijn.
  7. Stoof dit mengsel aan in de soeppot op een zacht vuurtje.
  8. Voeg na een aantal minuutjes de rode linzen hieraan toe. Roer het geheel en voeg vervolgens de warme bouillon en kokosmelk toe.
  9. Verhoog de temperatuur van het vuur zodat het zachtjes begint te koken. Laat het dan voor een 20-tal minuutjes koken tot de linzen helemaal gaar zijn. Idealiter beginnen ze af te brokkelen.
  10. Wanneer de aardappelen en uien gaar zijn, haal je ze uit de oven en schep je ze voorzichtig in de soep. Voeg hieraan het grootste deel van de korianderblaadjes toe en mix het geheel.
  11. Tot slot voeg je er naar smaak wat limoensap aan toe. Kruid ook bij indien nodig. Voor de presentatie voeg je er de overblijvende korianderblaadjes aan toe. Serveer met wat brood, wij raden pomperroggebrood aan!

Smakelijk!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response