Reizen

Mannenweekend in Brussel

Redactie MannenNieuws2208 views
Mannenweekend Brussel

Een weekend met je vrienden erop uit in Brussel? Voor een echt mannenweekend ben je natuurlijk op zoek naar die dingen die je niet zou doen als je met je gezin op stap bent. Je wilt dingen beleven die jouw mannenhart sneller laat slaan! En wees gerust: Brussel biedt genoeg!

Bier, bier, bier!

Laten we eens gewoon beginnen met het meest belangrijke exportproduct van België: bier! In Brussel vind je de Brouwerij Cantillon, die tevens ook dient als Brussels Museum van de Geuze, waar jullie een rondleiding kunnen krijgen door de brouwerij. Dit kan onder begeleiding (voor groepen), maar je kunt er ook zelf rondlopen. En natuurlijk hoort proeven van al het lekkers daar ook bij. Vanaf tien personen vraagt de brouwerij je even reserveren, maar dan hebben jullie dan ook een heerlijke tijd in een brouwerij waar de tijd heeft stil gestaan! Er wordt nog gebrouwd op een ambachtelijke manier, zoals het was in 1900!

Willen jullie meer zien dan één brouwerij? Reserveer dan de Brusselse Bierbus. Een tour door Brussel waarbij je heel veel te weten komt over Belgische bieren én over andere zaken in Brussel! Kunnen jullie daarnaast een goed stuk chocolade ook wel waarderen? Dan gaan jullie toch gewoon de Beer and Chocolate tours doen? Lekker!

Escaperooms op alle fronten

Houden jullie van escaperooms of heb je dit altijd al eens willen proberen? Dan zitten jullie in Brussel gebakken! Er zijn echt heel veel gelegenheden om jullie hersenen eens flink te laten kraken. We geven een kleine greep uit het grote aanbod, want alles noemen is simpelweg onmogelijk.

Enygma bijvoorbeeld heeft keuze uit meerdere rooms met elk een eigen thema. Zo kunnen jullie hier het meesterbrein Sherlock Holmes helpen. Een andere mogelijkheid is opgesloten te worden in een ruimteschip! Lijkt jullie dat wel wat? Dan moeten jullie naar Let me out gaan. Bij escaperoom Quarantine krijg je als groep zestig minuten om alles op te lossen en je weg naar de vrijheid te vinden!

Auto’s, leger en nog meer musea

Mannen en auto’s… uiteraard dé perfecte combinatie. In Brussel kun je een museum vinden die volledig gericht is op auto’s van toen en nu. Mooi meegenomen, want bij Autoworld kun je in de brasserie ook nog eens lekker eten. Mag het allemaal met wat meer pit? Waarom plannen jullie dan niet een bezoek aan het Koninklijk Legermuseum? Hier kun je voertuigen, wapens, uniformen en pantsers uit vroegere tijden bezichtigen.

De stripboekenliefhebbers kunnen natuurlijk ook naar het Hergé museum om alles rondom Kuifje te weten te komen. Of plan je bezoek rondom Comic Con Brussels in februari.

Uitgaan in Brussel

En dan die nachten nog invullen. Natuurlijk wil je ook van het Brusselse nachtleven genieten. Ga dan eens kijken bij Delirium. Verschillende ruimtes met allemaal hun eigen bar. Van zolderkamertjes tot kelders via verschillende trappen en gangetjes. Nog steeds de smaak te pakken van bier drinken? Delirium schenkt maar liefst meer dan 3000 soorten! En is daarmee, hoe kan het ook anders, recordhouder bij Guiness. Daar kan je met je vriendenweekend natuurlijk niet onderuit. Nog even trek in iets stevigs op muziekgebied, ga dan naar het Hard Rock Café! Vanuit daar kun je altijd nog naar je hotel in Brussel.

Brussel staat garant voor een op en top mannenweekend met je vrienden. Bier en avontuur staan centraal. Heb jij meer tips? Deel ze dan in de comments!

Leestip: Mannenweekend in Antwerpen.

Leave a Response