Reizen

Mannenweekend in de winter: 4 tips

Jaro1180 views
mannenweekend-tips-winter

Of je nu in je studentenjaren zit, of al een vrouw en kinderen hebt, af en toe een weekend weg met vrienden is een absolute must! En dan minstens één keer per jaar. Wanneer maakt niet uit, zolang al je maten maar aanwezig zijn. Ben jij van plan de komende maanden een vriendenweekend te organiseren? Dan is dit geen eenvoudige opdracht. In de zomer is een weekend weg met vrienden zo gepiept. Als het lekker weer is, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar wees gerust, ook in de winter kun je een onvergetelijk mannenweekend organiseren. Wij hebben een aantal tips voor een mannenweekend in de winter op een rijtje gezet!

Mannenweekend in de winter tips

Als tiener zie je je beste vrienden minstens één keer per week. En meestal nog wel iets vaker. Wanneer je ouder wordt, dan verwateren de meeste vriendschappen beetje bij beetje. De één gaat aan de andere kant van het land studeren, de ander krijgt een serieuze relatie en begint aan een familie en weer een ander emigreert naar het buitenland. Kortom, vriendschappen onderhouden wanneer je ouder wordt is nog beste een opgave… Een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat jij en je vrienden niet uit elkaar groeien is het organiseren van een vriendenweekend. En dan het liefst meerder keren per jaar. Hieronder 4 ideeën voor een winters weekend weg met vrienden!

1 Cultuur snuiven in Edinburgh

Edinburgh is een prachtige stad in Schotland en deze stad is ideaal voor een winters mannenweekend. Er zijn hier veel leuke activiteiten voor tijdens een vriendenweekend. De winter is bovendien het ideale seizoen om deze levendige stad te bezoeken. In december en januari zijn de dagen weliswaar kort, maar de stad is in het donker sfeervol verlicht. Ook zijn de kroegjes in het donker nog gezelliger. Welke dingen zijn leuk om te doen in Edinburgh tijdens een mannenweekend? Natuurlijk kun je hier gezellig bier drinken, maar ook Schots eten is een echte aanrader. Verder is een wandeling over The Royal Mile ook een echte aanrader. En bier drinken, of hadden we dat al vermeld?

2 Zonnen op de Canarische Eilanden

Hebben jij en je vrienden iets langer dan een weekend vrij? Dan kunnen jullie het wellicht iets verder weg zoeken. De Canarische Eilanden staan bekend om de warme winterzon. Hier kun je in de wintermaanden nog heerlijk zwemmen. Daarnaast is het super goedkoop en is het hier altijd gezellig. Je kunt vanaf verschillende vliegvelden direct vliegen naar de Canarische eilanden en binnen een paar uur liggen jullie met een koude cerveza op het strand. Heerlijk even de winter ontsnappen en bijpraten!

3 Chillen in een bungalow in de natuur

Een vriendenweekend hoeft overigens helemaal niet lang en duur te zijn. Het belangrijkste is immers dat jullie allemaal gezellig bij elkaar zijn. Een low-budget tip voor een geslaagd vriendenweekend in de winter: het huren van een bungalow. In bijvoorbeeld een park als Centerparcs. Dit kost in de winter geen drol (kerst en oud en nieuw daargelaten) en met een beetje geluk hoef je niet ver te rijden naar de bestemming. De meeste bungalows zijn vrij ‘basic’, maar je kunt ze eenvoudig gezellig maken. Neem bordspelletjes mee, zorg dat er altijd voldoende pils koud ligt en kook gezellig samen. Wedden dat jullie een geweldig weekend hebben? Ook hebben de meeste bungalowparken een gezellig kroeg waar je kunt poolen, darten of gewoon een biertje kunt drinken natuurlijk. 

4 Genieten in bruisend Barcelona

Steden blijven altijd populair voor een mannenweekend. Er is veel te beleven, het is er altijd gezellig en je ontmoet eenvoudig nieuwe mensen. Barcelona is zo’n stad: ideaal voor een vriendenweekend. Zowel in de zomer als in de winter is dit een echte aanrader. De zon schijnt hier meestal en er is super veel te doen. Winkelen, naar het strand gaan, heerlijk eten, uitgaan en nog veel meer. Daarnaast is deze stad natuurlijk de thuishaven van een van de beste voetbalclubs ter wereld: Fc Barcelona. De club van onze Frenkie de Jong en natuurlijk Lionel Messi. Je kunt dit mannenweekend dus eventueel ook combineren met het bezoeken van een thuiswedstrijd van de blaugrana. Een onvergetelijke ervaring!

mannenweekend-barcelona

Lees ook: 4 bestemmingen voor een weekendje weg met vrienden!

Zo, dit waren onze 4 tips voor een winters mannenweekend. Wanneer plannen jullie je volgende mannenweekend? En waar gaat de reis naartoe? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response