Films & SeriesFeatured

Marvel komt met twee spectaculaire actieseries!

David1181 views

In het jaar 1944 maakte de wereld voor het eerst kennis met een film gebaseerd op één van de populaire Marvel-stipboeken: Captain America. De Amerikaanse superheld vocht tegen de vijanden van de Amerikaanse staat van die tijd.

Door de jaren heen werden de strips van Marvel regelmatig verfilmd. Naast Captain America, kent iedereen helden als Spiderman, de X-Men en Blade. In de laatste tien jaar is het superhelden genre populairder dan ooit. Met films als The Avengers, Iron Man, Thor en Deadpool brengt Marvel keer op keer kijkers naar een heldhaftige, fictieve wereld waar goed tegen kwaad strijdt.

Maar Marvel beperkt zich niet enkel tot film, want met Agents of S.H.I.E.L.D. en Agent Carter zijn er ook twee populaire series over superhelden gemaakt. Vanaf vandaag kun je via online streamingdienst Videoland de eerste vier seizoenen van Agents of S.H.I.E.L.D. bekijken.

Niet getreurd als je die seizoenen in korte tijd hebt gebingewatched, want vanaf 15 februari kun je ook nog eens genieten van twee seizoenen van Agent Carter via Videoland.

Agents of S.H.I.E.L.D.

S.H.I.E.L.D. is een organisatie van superhelden die probeert de vrede te bewaken. De organisatie stelde onder meer de gevreesde Avengers samen, een groep superhelden die het kwaad bestrijden.
In de serie Agents of S.H.I.E.L.D. wordt Phil Coulson gevolgd, één van de hoge functionarissen van S.H.I.E.L.D.. In het eerste seizoen van de serie krijgt Coulson te maken met een aantal opvallende zaken die verder te lijken gaan dan de reguliere misdaad.

Al snel blijkt dat de terroristische anti-superheldenorganisatie ‘Hydra’ achter de chaos zit. Een strijd der titanen barst los, vol actie, twists en gevaar. De rol van Phil Coulson wordt gespeeld door Clark Gregg, die we in dezelfde rol al in diverse Marvel-films zagen terugkomen.

Agents of S.H.I.E.L.D werd genomineerd voor twee Primetime Emmys en heeft een grote fanschare.

Vanaf vandaag kun je de eerste vier seizoenen in één keer bekijken via online streamingdienst Videoland.

Agent Carter

Agent Carter is een serie die draait om Peggy Carter, gespeeld door Hayley Atwell. In 1946 zit Carter vast in een leven waar ze saai administratief werk moet verrichten voor Strategic Scientific Reserve. Wat niemand echter weet, is dat Carter in het geheim ook de rechterhand is van Howard Stark, de vader van de latere Iron Man.

AgentCarter_3

Langzaam maar zeker komt Carter terecht in een geheime oorlog van goed en kwaad. Haar aartsvijand is de Secret Empire, een organisatie die samenwerkt met het duistere Hydra en een grote vijand is van S.H.I.E.L.D..

Agent Carter bestaat uit twee seizoen van achttien afleveringen. Leuk aan Agent Carter is het feit dat Peggy Carter zelf niet een superheld is en zelfs flink wordt onderschat door haar omgeving. Dit biedt een verfrissend perspectief dat haaks staat op de meeste superheldenfilms van Marvel.

Was  je net als ons op zoek naar meer superheldenactie?  Dan kom je met Agent Carter helemaal aan je trekken! Je kunt de twee seizoenen van Agent Carter vanaf 15 februari bekijken via Videoland.Leave a Response