Automotive

McLaren 720S Shooting Brake: real life Batmobiel

David1231 views

De één rijdt een jarenoude Fiat Punto, de ander kan geen auto betalen en een klein, select groepje is in staat een sportwagen aan te schaffen. In dat kleine groepje zit een nog kleiner groepje dat supercars kan aanschaffen: de absolute top van de personenauto. Een auto die in deze categorie valt is de McLaren 720S Shooting Brake, een conceptauto van McLaren die zo uit een science fiction film gereden komt.

Helaas is de McLaren 720S Shooting Brake (nog) niet echt, maar de McLaren 720S bestaat wel. We kunnen dan ook volop fantaseren over een mogelijk Shooting Brake-uitgave.

McLaren 720S: meer supercar krijg je niet

Waar Ferrari’s, Lamborghini’s en Bugatti’s altijd een beetje een air hebben van zuidelijke pronkerij, zijn sportwagens van het Britse Aston Martin en McLaren altijd net wat meer behoudend. Het is een smaakkwestie, maar naar mijn mening hebben deze twee merken vaker een wat subtielere stijl, maar stralen ze hierdoor juist een soort hogere status uit.

Dat is met de McLaren 720S, die dit jaar uitkwam, niet anders. Dit pareltje kost meer dan twee ton, maar dan krijg je wel 710 PK, een vier liter V8-motor, een motorgeluid om het warm van te krijgen en een wegligging waar je tegen zegt.

De snelste personenauto ooit is het niet, maar het is duidelijk dat de Britten niet stil hebben gezeten. De 720S beschikt over allerlei high-tech snufjes en foefjes, zonder in te leveren op pure, rauwe motorkracht en snelheid.

De normale versie van de McLaren 720S: ook niet slecht..

Wat als.. er een Shooting Brake was?

Het type Shooting Brake is een vrij los begrip van een auto die (in de tegenwoordige definitie) het midden houdt tussen een Estate en Coupé. Dit type auto was vroeger geschikt om te gebruiken tijdens de jacht voor het vervoer van geschoten wild. Tegenwoordig gaat het meestal om langgerekte tweedeurs auto’s met een zeer aanwezig sportelement.

Door autoliefhebbers werd dan al snel gefantaseerd over een McLaren 720S Shooting Brake: het midden tussen een ruime, stoere auto en een pure sportwagen. De Venezolaanse ontwerper Javier Oquendo liet zijn fantasie de vrije loop en kwam met een concept voor de McLaren 720S Shooting Brake.

Toegegeven: het is even wennen, want een design als dit zien we slechts zelden in de autowereld. Toch zou het wel heel tof zijn als McLaren (of een andere fabrikant) ooit met een wagen komt die in de buurt komt van dit ontwerp. De sublieme mix tussen Estate en sport smaakt namelijk naar meer.

Wat vind jij? Zou McLaren moeten gaan werking aan deze 720S Shooting Brake?

Hoofdfoto en foto onder: Facebook Javier Oquendo

Leave a Response