Gadgets

De meest nutteloze gadgets van de CES beurs 2017

David1276 views

Tussen 9 en 12 januari werd de Consumer Technology Association beurs georganiseerd, beter bekend als CES. Deze beurs is de belangrijkste beurs op het gebied van technologische innovatie. Wil je de laatste ontwikkelingen en gadgets zien, dan moet je naar de CES gaan.

Op CES vind je bijzondere technologische ontwikkelingen als de hyper geavanceerde robot Alexa van Amazon, een AI-gestuurde koptelefoon en een hoop virtual reality. Tegelijkertijd kom je ook gadgets tegen die net wat minder nuttig zijn. Sterker nog, sommige gadgets zijn ronduit bizar en waardeloos. Wij zetten de meest nutteloze gadgets van de CES beurs op een rijtje.

Alles is smart – maar echt alles

We hebben de smartphone, de smarttelevisie die YouTube kan bezoeken en ook een smartluidspreker die verbonden is met Spotify. Allemaal erg handig, maar sommige ontwikkelaars overdrijven het een beetje. Niet alles hoeft namelijk smart te zijn.

Wat te denken van een smartriem? Ja leest het goed. Dit is een riem die verbonden is met een applicatie op je telefoon en vervolgens allerlei informatie doorgeeft over de energie die je verbrandt en de hoeveelheid beweging die je dagelijks krijgt.

Nog zo’n ‘topontwikkeling’ is de smartspiegel. We kennen inmiddels wel spiegels die de tijd weergeven en soms zelfs het weer, maar deze spiegel gaat verder. Hij analyseert de kwaliteit van je huid, je algemene schoonheid en wat je kunt verbeteren.

Lekker, zo’n spiegel die je ‘s ochtends meteen vertelt dat je beter thuis kunt blijven of voor een Tinder-date nog even je zelfvertrouwen onderuit haalt.

In de categorie geldverspilling vinden we ook de smarttandenborstel. Deze tandenborstel is uitgerust met een camera, zodat je precies kunt zien waar je tandenborstel allemaal komt en waar niet. Dat het schuim van de tandpasta waarschijnlijk de lens zal bedenken vergeten we maar even. De tandenborstel geeft volgens de maker ‘motiverende tips’ en vertelt je wat je kunt verbeteren.

De laatste nutteloze gadget in deze categorie is de smartbeker. Deze beker houdt bij hoeveel je dagelijks drinkt, beoordeelt je gedrag en houdt ook de voortgang bij van fitnessdoelen. Wederom: waarom is dit nodig? Als je echt graag wilt bijhouden hoeveel je drinkt, kun je toch ook gewoon onthouden dat je vijf of zes glazen water ophebt?

De poepsensor en muggenmoordmachine

Heb je een kat en wil je weten wanneer je de kattenbak het beste kunt verschonen? Nee? Nou ja, mocht je het toch willen weten, dan kun je de litter robot aanschaffen. Deze robot stuurt je namelijk een pushbericht wanneer je kat in de bak gepoept heeft. Het meeste bijzondere stukje technologie is natuurlijk dat de robot onderscheid weet te maken tussen plas en poep van je viervoeter.

Om nog even in de categorie dieren te blijven: het is nu nog winter, maar het zal niet meer lang duren voor muggen ons weer lastig komen vallen. Tenminste, als je geen LS Mosquito Killer Robot in huis hebt. Deze moordmachine rijdt als een soort tank door je huis en weet muggen met een sensor te herkennen. Heeft hij een mug gezien, dan vermoordt hij hem met een killerlaser. En dan maar hopen dat je zelf niet in de buurt staat.

Het multifunctionele kussen en de opladerpet

Eén van de meest bizarre gadgets op CES was het multifunctionele kussen. Vergeet gewoon rustig slapen, dit kussen kan muziek streamen, stopt gesnurk (vraag me niet hoe) en analyseert ook nog eens hoe je slaapt, mocht je dat überhaupt nog kunnen. Het zou me niks verbazen als het comfort ver te zoeken is met al deze aanwezige technologie.

Last but not least in dit overzicht: de pet waarmee je apparatuur kunt opladen. Deze ‘prachtige’ pet beschikt over zonnecellen. Zo kun je niet alleen jezelf beschermen tegen de zon, maar ook je smartphone of camera opladen. Natuurlijk moet er nu wel een kabel van je pet naar je smartphone lopen. Draag je ook nog oortjes op hetzelfde moment, dan begin je er langzaam uit te zien als een robot.

Wat is jouw mening? Zou je één van deze gadgets eigenlijk toch wel willen hebben?

 

Dit artikel is geschreven met dank aan het Twitteraccount Internet of Shit

Leave a Response