Lifestyle

Merchandising voor je bedrijf opzetten: 8 tips

Redactie MannenNieuws795 views
Merchandising voor je bedrijf

Er zijn verschillende manieren denkbaar om je bedrijf te promoten. Je kunt advertenties plaatsen in kranten, tijdschriften en op Google en social media. Je kunt adverteren op televisie, in bushokjes en in de trein. Je kunt een publiciteitsstunt uithalen. Maar het mooiste is als je mensen gratis reclame voor jou kunt laten maken. Dat kun je doen door ze iets te geven wat ze kunnen en zullen gaan gebruiken. Handige gebruiksartikelen kunnen tegelijkertijd functioneren als promotioneel geschenk én als wandelende reclame voor jouw bedrijf. Daarom geven we je hier een aantal leuke tips voor merchandising voor jouw bedrijf.

Usb stick met jouw logo

Als er één artikel is dat mensen goed kunnen gebruiken zonder dat het ze uitmaakt hoe het er uitziet, dan is het wel een usb stick. Natuurlijk kun je bestanden overzetten via WeTransfer, maar daar zit een maximum van 2 GB aan. Je kunt nooit genoeg usb sticks hebben, vooral omdat je ze ook geregeld kwijt bent. Een usb stick bedrukken met jouw bedrijfslogo is eenvoudig te regelen en is een garantie op een gewaardeerd geschenk dat zeker gebruikt gaat worden.

Bedrukte kledingstukken

Mensen zijn best ijdel en willen niet in zomaar een kledingstuk rondlopen. Daarom is het laten bedrukken van een kledingstuk met de bedoeling dat deze ook door mensen buiten jouw medewerkers (onder werktijd) gedragen wordt niet altijd een garantie op succes. Het is slim om te mikken op kledingstukken waar mensen er vaak weinig van hebben. Laat bijvoorbeeld fijne sportshirts bedrukken met jouw bedrijfslogo. Een jas bedrukken is ook een goed idee, zeker als het een regenjas is, want die komen veel mensen tekort. Als het regent willen mensen best met jouw logo op hun jas naar buiten, als ze maar droog blijven.

Paraplu’s laten bedrukken

Over droog blijven gesproken, veel mensen hebben een paraplu die eigenlijk al kapot is of hebben er zelfs helemaal geen. Die mensen kun je bijzonder blij maken met een werkende paraplu. Als de bedrukking niet al te beschamend is – en waarom zou het dat zijn als je daar zelf controle over kunt hebben als bedrijf – willen mensen best schuilen onder een paraplu van jouw bedrijf. Zij blijven droog en jij hebt ‘gratis’ reclame.

Merchandising voor je bedrijf opzetten

Pennen komen altijd van pas

Nog iets waar je mensen altijd blij mee kunt maken zijn pennen, want ook die raken geregeld kwijt. Het is geen high profile reclame-uiting omdat het maar om een klein object gaat dat maar af en toe tevoorschijn komt, maar daar staat dan ook tegenover dat het een goedkoop product is om in te kopen. Maar een werkende pen zal nooit in de prullenbak verdwijnen.

Waterflessen voor fitness

Je kunt met je promotionele geschenk ook een positieve boodschap uitdragen, bijvoorbeeld dat je gezond leven wilt ondersteunen. Dit kun je doen met sportartikelen met jouw bedrijfslogo erop. We hadden het eerder al over sportshirts, maar waterflessen voor tijdens het fitnessen zijn natuurlijk ook er fijn. Zo bereik je een sportief ingesteld publiek, want de hele sportschool kan jouw logo voorbij zien komen als het een beetje een opvallende fles is.

Een handige tas

Een goede tas komt altijd van pas. Het rijmt niet alleen, maar het is ook waar. Er is altijd een gelegenheid waarbij een bepaalde tas het beste van pas komt. Geef dus een handige tas voor het sporten, voor een dagje wellness, een handige rugzak of stevige boodschappentas. Uiteraard voorzien van jouw logo!

Zadelhoes

We zijn een land van fietsers en een land van regen. We zijn niet bang om nat te worden, maar als we ergens een hekel aan hebben, dan is het wel een natte kant wanneer we op een nat fietszadel gaan zitten. Om dit te voorkomen is de zadelhoes uitgevonden, en dat is bij uitstek een artikel dat je ter promotie cadeau krijgt in plaats van zelf koopt. Het is dan ook een uitstekende mogelijkheid om met je bedrijfslogo gezien te worden in volle fietsenstallingen in de open lucht.

Badlaken

Grote handdoeken zijn niet goedkoop. Daarom zijn mensen, en vooral die mensen die graag naar de sauna gaan of op het strand liggen, blij met een fijn, groot badlaken. Zowel in de wellness als op het strand kun je weer een geheel nieuw en ruim publiek aanboren die urenlang jouw handdoek in hun blikveld zouden kunnen hebben. Laat daarom badlakens bedrukken met je logo.

Leave a Response