AutomotiveGadgets

Met dit flyboard ga je 166 kilometer per uur (!)

Jaro921 views
flyboard

Iedereen heeft wel eens een futuristische films gezien, waarin allerlei technische snufjes te zien zijn, die in het heden nog niet bestaan. Vaak zweven er een hoop voorwerpen en apparaten in de films. Mensen transporteren zich door middel van Hoverboards of vliegende auto’s en ga zo maar door. Dit lijkt in eerste instantie iets wat niet in de nabije toekomst werkelijkheid gaat worden. Dat is alleszins tegen de verwachtingen in van verschillende mensen, die decennia geleden hadden voorspeld dat er inmiddels wel vliegende auto’s en dergelijke zouden zijn. Niet is echter minder waar. Toch lijkt daar verandering in te komen. De bekende YouTube ster Devin Supertramp heeft namelijk op spectaculaire wijze een snelheid van 166 kilometer per uur weten te bereiken op een flyboard, die hij had geleend van Frank Zapata.

De Flyboard Air

Dit Hover board, genaamd Flyboard Air, is een spectaculair apparaat. Wie verstand heeft van Hover boards zal geen nadere uitleg nodig hebben, maar voor de mensen die er geen verstand van hebben, zullen we even uiteenzetten wat dit Hover board zo speciaal maakt. De Flyboard Air betreft een soort platform met daar onder twee straalmotoren, die je in de lucht houden. Op deze manier zweef je als het ware in de lucht. De YouTuber Devin Supertramp was bereid om een testvlucht te maken op het Hover board. En bij die testvlucht haalde hij een snelheid van maar liefst 166 kilometer per uur. Dat is toch haast niet te geloven. Het feit dat dit soort apparaten ontwikkeld worden en ook daadwerkelijk te gebruiken zijn, betekent dat het niet lang meer kan duren voordat veel meer mensen er een kunnen aanschaffen. Wel is het vrij gevaarlijk. Ook Supertramp had wel degelijk moeite met de testvlucht. Dat is te zien in het YouTube filmpje dat erover is gemaakt. Het grootste gedeelte van het filmpje is echter te zien dat hij het er aardig goed van af brengt. De YouTuber weet niet alleen controle te houden over het apparaat, maar ook een aantal vette stunts uit te voeren. Wie geïnteresseerd is, moet zeker onderstaande video checken!

Lees ook: De leukste activiteiten voor een avondje uit met vrienden!

Hoe ging de testvlucht in zijn werk?

Natuurlijk is het te gevaarlijk om zo’n testvlucht op het apparaat te maken in de buurt van veel mensen. Dan kunnen er immers ongelukken gebeuren. Daarom hebben ze gekozen voor een rustig en verlaten gebied, waar niet veel auto’s rijden. Zo kon Supertramp ongestoord te werk gaan. Terwijl hij op zijn Flyboard Air verschillende kunstjes deed en probeerde een hoge snelheid te halen, reed er een auto onder hem, zodat ze zouden kunnen controleren wat de daadwerkelijk snelheid was, die het apparaat zou kunnen halen. Na verschillende pogingen te hebben gedaan om een hoge snelheid te bereiken, kwam Supertramp tot maar liefst 166 kilometer per uur. Dat is zonder twijfel een wereldrecord. Voor de toekomst belooft het een hoop. Als er bedrijven zijn, die dergelijke Hover boards veilig en functioneel kunnen produceren, dan zou dat een geweldig nieuw transportmiddel zijn voor de mens.

Zou jij het durven om hier een vlucht mee te maken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response