Wonen

Met een Dik Geurts houtkachel haal je sfeer en oer Hollandse degelijkheid in huis

Redactie MannenNieuws598 views
Met een Dik Geurts houtkachel haal je sfeer en oer Hollandse degelijkheid in huis

Ook zin in zo’n heerlijke houtkachel? Er is op een koude winterdag niets fijner dan de warmte en de sfeer van een houtkachel. Nu is het wel belangrijk voor welke kachel je kiest. Zeker als het gaat om het milieu en dus het rendement. Met een Dik Geurts houtkachel zit je absoluut goed.

Hoog rendement

Ga je een houtkachel kopen, dan is het altijd belangrijk om naar het rendement te kijken. Dik Geurts houtkachels zijn zeer efficiënt. Dit geldt voor alle modellen uit het assortiment. Je ziet dit duidelijk terug in het energielabel. Dit is altijd een A of hoger. Zo heb je minder hout nodig voor meer warmte. Als je van getallen houdt, dan kunnen we vertellen dat er een rendement van maar liefst 85% wordt behaald. De reden waarom deze kachels zo efficiënt zijn, ligt in het gebruik van Infrarood glas. Hierdoor circuleert de warmte beter in de haard. Daarnaast is er gekozen voor een dichte stookbodem en de totale brandkamer is bekleed met vermiculiet. Op deze manier blijft de temperatuur constant hoog. Dit hoge rendement blijft overigens door de jaren heen behouden, dus een houtkachel van Dik Geurts is echt een investering voor de lange termijn.

Verschillende modellen verkrijgbaar

Ook als het om kachels gaat heeft iedereen weer zo zijn eigen smaak. Daarom is het prettig als er verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Bij Dik Geurts is dat zeker het geval. Ook jouw droomkachel is hier ongetwijfeld verkrijgbaar. Wil je graag een inzethaard op maat? Gaat het om een inbouwhaard of zoek je een vrijstaande houtkachel? Het is allemaal mogelijk. Bovendien zijn de meeste modellen in een moderne en in een klassieke uitvoering leverbaar. Ga je voor heel modern, dan is de Odin Fixed een regelrechte aanrader. Wil je een kachel in een bestaande situatie inbouwen? Overweeg dan een van de In-en Prostyle haarden. Zo is er werkelijk voor elk wat wils en voor iedere situatie een passende oplossing. Maatwerk is vrijwel altijd mogelijk.

Mooie uitstraling past in ieder huis

Mooie uitstraling past in ieder huis

De houtkachels van Dik Geurts zijn een echte eyecatcher voor iedere ruimte. Het voordeel van het gebruik van IR-glas is dat het glas langer schoon blijft. Zo hoef je minder vaak het ruitje schoon te maken. Helder en schoon glas doet tenslotte veel met de uitstraling van de kachel. Ook kun je op die manier veel beter genieten van het prachtige vlammenspel binnen in de kachel. Heb je interesse in de Modivar serie, dan kun je deze zelfs voor jou persoonlijk laten samenstellen, zodat deze perfect bij jouw interieur en smaak past.

Familiebedrijf bestaat als sinds 1981

Bij Dik Geurts weten ze waar ze mee bezig zijn. Dit familiebedrijf is inmiddels echt uitgegroeid tot een begrip in de wereld van haarden en kachels. Alle producten komen van Nederlandse bodem en worden ook helemaal in eigen land vervaardigd. Een topkwaliteit en vakmanschap is hierdoor gegarandeerd. In 2007 is het bedrijf geïntegreerd in DRU Verwarming B.V. Dit bedrijf staat al eeuwen garant voor de allerbeste kwaliteit. Bij Dik Geurts staat aandacht voor het milieu hoog in het vaandel. Het is belangrijk om op een goede en schone manier te stoken. Dit is echter niet het enige. We hebben bijvoorbeeld ook een project waarbij we hulp bieden aan vrouwen in Oeganda. Een deel van de opbrengst van de haarden verstrekt deze vrouwen een microkrediet. Met een houtkachel van Dik Geurts zit je dan ook op alle terreinen helemaal goed.

Leave a Response