Reizen

Goedkoop Miami

Joris1270 views
Miami op een budget

Miami spreekt vele mannen tot de verbeelding. Will Smith zong er niet voor niets over “Party in the city where the heat is on, all night on the beach ’til the break of dawn”. Als er één plek is die Ibiza van de troon kan stoten als ultieme party place, dan is het wel de stad uit The Sunshine State. Jammer genoeg is het een stuk duurder om naar Miami te gaan dan naar Spanje, althans dat denken velen. Daarom is er deze handige gids om goedkoop een onvergetelijke vakantie in Miami te beleven!

Goedkoop naar Miami vliegen

Als je het goed plant, kan je héél goedkoop naar Miami vliegen. De beste tijd om te gaan is november en december, omdat er dan heel wat minder toeristen zijn. Het weer is nog altijd heel zonnig met temperaturen in de 20 graden, zodat je nog heerlijk aan het strand kan relaxen. Gelukkig is er de Nederlandse vliegmaatschappij TUI. Hiermee kan je al voor 400 euro zonder en 440 euro met bagage heen-en-weer naar Miami vliegen. Aangezien het weer nog altijd zo goed is, heb je dus niet al te veel bagage nodig. En zo spaar je weer heel wat geld uit.

Goedkoop in Miami verblijven

Hotels en motels zijn in het algemeen vrij duur. Qua verblijf in Miami heb je twee opties: hostels of Airbnb. Kies je voor het eerste, dan kan je voor rond de 15 euro per nacht een plek in een slaapzaal bemachtigen. Vele hostels zijn ook nog eens pal aan Miami Beach gelokaliseerd, waardoor je ook helemaal geen vervoer nodig hebt. Daarbovenop geven ze je ook vaak korting op activiteiten en discotheken, waardoor het dus een hele goede optie is.
Het nadeel van hostels is dat ze vaak in een lawaaierige buurt liggen én je je slaapkamer moet delen met anderen. Op zich is dat niet zo’n groot probleem, maar sommigen hebben liever meer privacy. Voor hen is Airbnb een hele goede optie. Het is wel wat duurder en je moet vaak buiten het centrum slapen. Maar desondanks is het toch nog altijd een stuk goedkoper dan hotels.

Vervoer in Miami

Afgezien van in grote steden zoals New York en Chicago, is het openbaar vervoer in de Verenigde Staten niet echt gebruiksvriendelijk. Het goede nieuws is dat Miami toch nog de uitzondering hier op is. Je geraakt heel gemakkelijk met de bus van de luchthaven naar Miami Beach (en goedkoop ook aangezien een ticketje zo’n 2 euro kost). In de stad zelf is er ook een busdienst waarmee je gemakkelijk overal geraakt. Als je niet te ver hoeft te gaan, kan je ook altijd een fiets te huren. Je kan natuurlijk ook met een auto rondreizen, maar parkeren in Miami Beach is allesbehalve goedkoop.

Wat te doen in Miami

Als je zoals eerder vermeld ervoor kiest in een hostel te verblijven, krijg je tal van kortingen voor barretjes en discotheken. Hierdoor wordt uitgaan ook een stuk goedkoper. Hostels bieden ook meestal een korting aan voor andere activiteiten, maar vaak is het verstandiger de activiteit die je wil doen even te Googelen. Dat komt vaak een stuk goedkoper uit, zo leert de ervaring. Qua activiteiten zijn de mogelijkheden legio in Miami, maar bezoek zeker en vast de Everglades. Als je ergens een beetje meer geld aan wil besteden, moet het dit zijn. Tussen de alligators varen met een airboat staat op de bucket list van velen en wij kunnen ze geen ongelijk geven!

Een geniale vakantie in Miami hoeft dus niet al te veel geld kosten, zolang je er maar op voorbereid bent. Welke activiteiten in Miami mag je zeker niet missen? Deel ze gerust in de comments!

Joris
Geboren met een pen in de hand, wereldreiziger, foodie, sporter, filmfanaat en taalliefhebber.

Leave a Response