Fashion

De modetrends voor mannen winter 2017-2018: weer lekker man zijn

Redactie MannenNieuws1 comment1673 views

Een betere modetrend is er in de mannenmode nog niet geweest. De herfst en winter 2017-2018 is verzorging en comfort de opkomend trend. Lekker toch?! Klaar met de hipster mutsjes, krullende snorren en strak geschoren baarden. Deze winter draait het allemaal om gewoon weer lekker man zijn.

Waar de grote winkelketens jaren geleden simpelweg een zomer en wintercollectie uitbrachten wisselen modetrends tegenwoordig op hoger tempo. Ieder 3-tal maanden kun je nu wel een nieuwe collectie in de winkels vinden. Zo maakt onder andere McGregor alweer plaats voor een nieuwe collectie met hoge kortingen. Dat heeft natuurlijk een voordeel: je kan nu namelijk meerdere keren per jaar hoge kwaliteits kleding aanschaffen zonder er een top prijs voor te hoeven betalen!

Mannen en verzorging

Sinds de hipster trend de kop op heeft gestoken zijn mannen zich steeds meer bewust geworden van hun uiterlijk. Eigenlijk heeft deze trend laten zien dat het helemaal oké is voor de man om met zijn uiterlijk en verzorging bezig te zijn. Nu we die weg eenmaal ingeslagen zijn, is er geen weg meer terug. Uiterlijke verzorging hoort er nu ook voor de man helemaal bij. En eerlijk is eerlijk, waarom niet?

verzorgde man

De catwalk trends

Opvallend is dat ook de catwalk dit jaar een hele andere stijl aandoet. Waar het andere jaren naar buiten kwam met pretentieuze herenpakken en klassiekers, is nu ‘normaal’ de nieuwe norm; ‘normcore’ noemen ze dit. Het voordeel van die ‘normcore’ is dat je het waarschijnlijk al in de kast hebt hangen. Je hoeft je dus niet meer uit te dossen om er trendy en modern uit te zien, het mag weer gewoon even lekker normaal. T-shirts, chino’s, spijkerbroeken en hoodies sieren de catwalk, en waarschijnlijk ook jouw kledingkast! De werkoutfit blijft ongeveer hetzelfde; casual chique is de norm.

Hoe normaal is normcore?

Nu is de basis van normcore natuurlijk back to normal, maar dit is niet de standaard hoodie of het standaard Slash t-shirt. Het is normaal, gecombineerd met een beetje uniekheid. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van vrolijke kleurtjes en patronen – ook tijdens de wintermaanden. In plaats van die saaie grijze sokken trek je dus bijvoorbeeld je Happy Socks aan. Deze kleuren zijn niet alleen erg leuk voor het oog, maar je voelt je ook echt wel vrolijker wanneer je in kleurrijke kleding rondloopt! De Happy Socks zijn er trouwens voor mannen zowel als vrouwen; ook leuk voor onder de kerstboom dus.

Gewoon lekker man zijn

In principe draait de hele winter trend dus om het gewoon weer lekker man zijn. Sterker nog, je ‘mag’ deze winter het kind in je loslaten. Toffe prints, coole petjes, schreeuwende kleuren en comfortabele kleding – kan het nog beter?

happy socks

1 Comment

Leave a Response