Lifestyle

Moeilijke gesprekken? Deze móet je voeren met je beste vriend!

Redactie MannenNieuws505 views
Moeilijke gesprekken Deze móet je voeren met je beste vriend!

Mannen en praten, het is niet altijd de beste combinatie. De één is er natuurlijk wel beter in dan de ander, zeker met een glaasje alcohol op willen de goede verhalen nog wel eens komen. Maar dit is niet bij iedereen het geval, zeker niet wanneer het om lastige thema’s en pijnlijke onderwerpen gaat. Natuurlijk kun je bij je buurman of collega deze onderwerpen ook prima laten rusten. Het gaat ze waarschijnlijk ook niets aan. Toch zijn er onderwerpen die jij zeker wél met je beste vriend(en) moet bespreken, welke dat zijn? Wij zetten de top drie op een rij.

Een borrel te veel

Is je vriend altijd een gezelligheidsdier geweest maar neemt dit de laatste tijd wel een enorme vlucht? Betrap je hem ook tijdens jullie sportafspraken op een dranklucht? Of vermoed je dat het witte poeder onder de neus geen poedersuiker is? Schroom dan ook niet om dit lastige gesprek uit de weg te gaan. Vraag met de juiste intentie, dus zonder ondertoon van sensatie, hoe het met je vriend gaat en of hij nog lekker in zijn vel zit. Komt hier niks verder naar boven, benoem dan het beestje maar gewoon bij de naam. Vaak zegt een non-verbale reactie al genoeg en een verslaafde kan zich daarnaast enorm geholpen voelen wanneer zijn probleem wordt gezien. Blijf echter niet zelf te lang adviseren maar verwijs hem door naar een speciale afkickkliniek, zij weten wat ze echt moeten doen. Ook voor gokken en andere verslavingen zijn er goede plekken te vinden, zo biedt Connection SGGZ voor zeer uiteenlopende problematiek hulp.

Beetje down

Beetje down

Was je vriend altijd het zonnetje in huis, maar is er nu geen lach op zijn gezicht meer te toveren? Dit kan natuurlijk een periode zijn dat hij een niet zo lekker in zijn vel zit. Maar lijkt dit een structureel karakter aan te nemen? Informeer dan eens of het wel echt zo ‘prima’ gaat met hem. Wellicht zijn er zaken die privé of op werk niet lekker lopen. Daarnaast hoeft er niet altijd een aanwijsbare reden te zijn voor een depressie. Ook hier geldt; Wacht niet te lang met professionele hulp.

Een slippertje

Ben je er via via achter gekomen dat de partner van je vriend vreemdgaat? Bereid je dan maar voor op een heel lastig en pijnlijk gesprek. Maar als goede vriend ben je verplicht om dit gesprek wel te voeren. Draai de situatie om; ooit komt het vreemdgaan via een andere weg uit, en je moet aan je vriend opbiechten dat jij er al vanaf wist… Dat wil je natuurlijk niet, eerlijkheid duurt het langst. Ook wanneer het pijnlijk is.

Kortom, vrienden ben je in voor- en tegenspoed. Soms zijn er mindere momenten waar je mee moet dealen maar uiteindelijk zal een echte goede vriendschap ook dit doorstaan. Heb het niet alleen over de laatste voetbaluitslagen en de nieuwste auto’s, ga ook een laag dieper om elkaar in het leven verder te helpen!

Leave a Response