Gadgets

Dit moet je weten over de nieuwste Samsung

David994 views

Het is wereldwijd de meest populaire smartphone van dit moment: de Samsung Galaxy S8. Als opvolger van de in 2016 goed ontvangen Samsung Galaxy S7, weet het Zuid-Koreaanse bedrijf met de S8 wederom te vernieuwen.

Ten opzichte van de S7 valt met name het grotere scherm van de S8 direct op, maar er zijn meer aanpassingen gemaakt aan de nieuwe Samsung. Zowel aan de buitenkant als binnenkant is flink gesleuteld, met goede resultaten.

Mannennieuws.nl is er voor je in gedoken en zet de belangrijkste feiten op een rijtje.

Algemene eerste indruk

Met de fikse concurrentie tussen onder meer Apple en Samsung smartphones, worden bedrijven gedwongen ieder jaar met een nieuw model te komen. Zo nu en dan komt men dan ook wel eens met de kritiek dat er in dat ene jaar te weinig verbeteringen zijn doorgevoerd.

Dat gaat voor de Galaxy S8 in ieder geval niet op. Met onder meer een beter scherm, een snellere processor en een irisscanner zet Samsung een reuzestap in de ontwikkeling van smartphones.

Je kunt de nieuwe Samsung bij KPN aanschaffen en zo snel en eenvoudig je smartphone upgraden.

Beeldscherm

De Samsung S8 wordt gekenmerkt door een scherm dat bijna de volledige voorzijde van de telefoon beslaat, inclusief de gebogen randen van de telefoon. Enkel aan de onder- en bovenzijde van de telefoon is een kleine zwarte rand. Samsung noemt dit zelf een ‘Infinity Display’.

Een mooie beschrijving voor de marketing natuurlijk, maar eigenlijk is er weinig op af te dingen. Het vergrote scherm geeft een compleet andere ervaring dan smartphones met een klassiek smartphonescherm en duidelijke randen rondom.

Hoewel de pixeldichtheid (bepaalt grotendeels scherpte beeld) ongeveer hetzelfde is gebleven, was deze bij Samsung altijd al superieur op de smartphonemarkt. De beeldkwaliteit is dan ook ten opzichte van de concurrentie ontzettend hoog.

Snel, sneller, snelst

Smartphonemakers zetten zwaar in op de snelheid van hun apparaten. Met steeds complexere en uitgebreidere apps is dat dan ook nodig voor soepel gebruik. De Samsung S8 gebruikt de nieuwe Exynos 8895-chipset, waarmee het één van de allersnelste smartphones tot nu toe is.

Omdat Samsung intensief bezig is met virtual reality, heeft het bedrijf extra aandacht besteed aan deze processorsnelheid. Dankzij de verbetering kunnen zelfs zware VR-apps zonder problemen haarscherp en vloeiend afgespeeld worden.

Bovendien zorgt de nieuwe chipset voor zuiniger energieverbruik, wat je accuduur ten goede komt.

Uitbreiding veiligheid met irisscanner

We hebben al enige tijd vingerafdrukscanners op smartphones, waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen. De Samsung S8 heeft nu ook een irisscanner, die het oog nauwkeurig scant en gebruikt kan worden voor ver- en ontgrendeling. Je kunt zelf bepalen welke vorm van beveiliging je gebruikt. Vanzelfsprekend bestaat ook het codewachtwoord nog.

Nog meer gebruiksgemak

De irisscanner en verbeterde display maken het gebruik van de Samsung S8 natuurlijk al prettiger, maar ook de verbeterde accu en nieuwe digitale assistent op de telefoon dragen hieraan bij. Met de eerder genoemde verbeteringen in de processor en aanpassingen in de andere hardware en software, gaat de S8 ongeveer 20% langer mee dan zijn voorganger.

Om het nog makkelijker te maken, kun je met Bixby nu nog sneller vinden wat je nodig hebt. Bixby is een geavanceerde spraakgestuurde assistent die je met vrijwel alles kan helpen. Of je nu de actuele filesituatie wilt opzoeken, het weer of nieuws wilt checken of een bericht wilt versturen: het is niet langer vereist om je ogen hierbij op het scherm te hebben.

Eindoordeel: concrete verbetering en nog altijd koploper

In de laatste jaren wist Samsung het al vaak te winnen van de concurrentie op de meeste punten. Dat is met de nieuwe Samsung Galaxy S8 wederom niet anders. De smartphone is snel, heeft een hoge beeldkwaliteit, gaat lang mee en is intuïtief in het gebruik. De verbeteringen ten opzichte van de S7 zijn overduidelijk en groot genoeg om de overstap te maken.

Onder vrijwel alle experts heerst de mening dat Samsung met de nieuwe S8 aan de hooggespannen verwachtingen voldoet.

 

Hoofdfoto: Shutterstock
Foto S8 in hand: ThomasDeco / Shutterstock.com

Leave a Response