AutomotiveNieuws

Motorbeurs 2016: 96.822 bezoekers

Danny Bijl1297 views
Retro motoren

Op donderdag 18 t/m zondag 21 februari j.l. vond de Motorbeurs Utrecht plaats. De beurs trok dit jaar maar liefst 96.822 bezoekers en liet hiermee zien hoeveel enthousiaste motorrijders Nederland telt. Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl was erbij en schreef een kort verslag over de motorbeurs.

Wat viel er allemaal te beleven op de motorbeurs?

De bezoekers konden op de beurs uiteraard de nieuwste typen motoren bekijken. Met deze motoren werden demonstraties gegeven, en de bezoekers konden er testritten mee uitvoeren. Voor wie naar de beurs was gekomen om een motor te kopen waren vooral de verschillende mooie aanbiedingen interessant. Als bezoekers kon je daarnaast ook workshops volgen, en je kon genieten van de stunts die werden uitgevoerd.

Doelgroep van de beurs: motorliefhebbers

Van de bezoekers van de beurs bezit 85% een motor. 23% van hen kocht de motor nieuw en 77% bezit een tweedehands motor. Wanneer je kijkt naar het type motor hebben de meeste bezoekers van de beurs een(super)sportmotor, de tourmotor komt op de tweede plaats en de allroad/offroad en streetmotor staan samen op een gedeelde derde plaats.

De trend van dit jaar zijn de retro motoren

Op de beurs bleek duidelijk dat klassieke retro motoren de trend van dit jaar zijn. De grote motormerken leveren allemaal prachtige modellen, waar zowel de bouwers als de fans heel erg enthousiast over zijn. Deze modellen zijn met hun authentieke belijning uiterlijk gebaseerd op de historie. Maar de huidige retro motoren zijn wel met de nieuwste technieken gemaakt. Deze motorfietsen en motorscooters voldoen daarom aan de strengste normen en zij zijn veel zuiniger, schoner en stiller dan voorheen.

Retro motoren
Bron afbeelding

De elektrische motor

Ook de elektrische motor is een voorbeeld van een stil en milieuvriendelijk vervoermiddel. Hoewel er al wel meer belangstelling voor komt, is dit nog altijd geen erg populair type motor. Op de beurs was daarom een speciaal testparcours ingericht, zodat de geïnteresseerde bezoeker er met dit type motor kon kennismaken.

De motor als alternatief vervoermiddel

Nu de economie weer aantrekt, neemt ook het verkeer op de weg toe en groeien daarmee de files. De motorfiets en motorscooter winnen door deze ontwikkeling duidelijk aan terrein als vervoermiddel. Ook voor woon-werkverkeer wordt de motor door steeds meer mensen gebruikt. De motormerken spelen hier slim op in door handzame en zuinige modellen op de markt te brengen. Deze typen motoren zijn bij uitstek geschikt voor woon-werkverkeer. Op de beurs werden deze modellen gepresenteerd. Ook waren er diverse accessoires en kleding te koop, die het mogelijk maken om je op de motor op een prettige manier en onder alle weersomstandigheden te verplaatsen.

Kom naar de volgende motorbeurs

Voor alle motorliefhebbers zijn de data 23 t/m 26 februari 2017 van belang: dan zal de volgende editie van de motorbeurs plaatsvinden. Zet deze data dus alvast in je agenda!

Leave a Response