Lifestyle

Niet stoer, maar wel noodzakelijk: het afsluiten van een uitvaartverzekering

Jaro799 views
uitvaartverzekering

Als jonge, gezonden man denk je natuurlijk vooral aan ‘leven’ en niet aan de ‘dood’. Onder het mom van ‘Leef vandaag, want niemand heeft je morgen beloofd’ proberen we zoveel mogelijk van het leven te genieten. Toch is het ook belangrijk om na te denken over wat er gebeurd als je overlijdt. Wat staat er in je testament? Wat gebeurt er met je lichaam? En wie regelt de uitvaart? Vooral dat laatste is belangrijk om al vroeg te regelen. De kosten van een uitvaart zijn niet bepaald ‘laag’ en het afsluiten van een uitvaartverzekering is dus zeker aan te raden.

Verschillende opties

Het is een blijft een persoonlijke keuze: ‘Sluit ik een uitvaartverzekering af, of niet?’. Als je beschikt over een groot vermogen, dan is het waarschijnlijk niet nodig. Je kunt immers voldoende geld aan je nabestaanden geven om de uitvaart te laten regelen. Helaas beschikt niet iedereen over een dusdanig kapitaal. Wanneer jij niet over veel geld beschikt, dan zul je van tevoren een plan moeten maken. Je kunt zelf geld sparen voor je uitvaart, maar hier moet je maar net de discipline voor hebben en veel mensen kunnen/willen dit niet. Een andere, verstandige optie is het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Uitvaart

Lees ook: Autoverzekering afsluiten, hoe zit het met de dekking?

Uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo is er de ‘natura uitvaartverzekering’. Bij dit type uitvaartverzekering regelt de verzekeraar alles van begin tot eind. Je nabestaanden hoeven (bijna) niets meer zelf te regelen, alles wordt voor hun gedaan. Een andere optie is de ‘kapitaal uitvaartverzekering’. Bij dit type uitvaartverzekering reserveer je een bepaald bedrag, dat wordt uitgekeerd aan je nabestaanden. Zij kunnen zelf kiezen wat ze doen met dit bedrag. Je nabestaanden kunnen er bij deze verzekering dus ook voor kiezen om dit niet aan de uitvaart te besteden, maar laten we hier niet vanuit gaan. Voordeel van dit type uitvaartverzekering is dat je nabestaanden niet vastzitten aan specifieke diensten en producten, maar meer vrijheid hebben.

Tips voor het afsluiten van een uitvaarverzekering

Het is dus geen ‘rocket science’, maar toch is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Er zijn verschillende verzekeraars die uitvaartverzekeringen aanbieden. Op Uitvaartverzekering.nl kun je deze verzekeraars vergelijken en de uitvaartverzekering kiezen die het best aansluit bij jouw budget en wensen. We raden je aan om niet te lang te wachten met het afsluiten van een uitvaartverzekering.  We willen natuurlijk allemaal oud worden, maar dit is allesbehalve een zekerheid.

Heb jij al een uitvaartverzekering? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response