Films & SeriesSport

Nieuwe docu op Netflix: Ode aan Micheal Jordan!

Jaro1074 views

In Nederland is basketbal niet een van de populairste sporten, al zijn er natuurlijk genoeg mensen die ervan houden. In Amerika is dit een heel ander verhaal. De NBA, de National Basketball Association, is daar de hoogste basketbalcompetities. Jarenlang was Michael Jordan de grote ster van deze competitie. En nu is het zo ver, Netflix is bezig met het maken van de documentaire The Last Dance. Deze documentaire zal gaan over het laatste seizoen dat Michael Jordan actief was bij de Chicago Bulls. Hij werd kampioen in dat jaar.

De carrière van Jordan

Michael Jordan wordt alom gezien als de grootste basketballer die ooit heeft geleefd. De 1,98 lange Jordan is geboren in 1963, en debuteerde voor de Bulls in 1984. Tot en met 1998 speelde hij voor de Bulls, met een pauze van 2 seizoenen. In totaal werd de Amerikaan 6 keer kampioen van de NBA, wat hem een van de succesvolste basketballer ooit maakt. Ook won hij meerdere malen de prestigieuze MVP-titel, wat staat voor Most Value Player. Nadat Jordan in 1998 zijn basketbalschoenen aan de wilgen hing, keerde hij nog 2 seizoen terug. In deze periode was hij actief voor de Washington Wizards. Twee keer werd hij verkozen tot NBA All-Star, maar kampioen werd hij niet. Ook voor zijn land was Jordan actief, met 2 Olympische Titels tot gevolg.

Michael Jordan's last regular season Chicago jersey sells for $173,240

Legendarische duels

De serie The Last Dance zal in de loop van 2019 beschikbaar komen op Netflix. Het zal gaan over het laatste kampioensjaar van Jordan, in 1998. In de serie worden beelden van dit kampioenschap vertoond, die het licht nog nooit hebben gezien. Dit seizoen staat alom bekend als het seizoen dat Jordan zich absoluut winst te onderscheiden als GOAT, Greatest of All Time. Tijdens de duels om de finale, die ging tussen de Chicago Bulls en Utah Jazz, liet Jordan zien wat hij allemaal kon. Alle wedstrijden, want een finale gaat om een Best-of-Seven serie, waren nagelbijters. Bij een 3-2 stand werd de beslissende wedstrijd gespeeld in Salt Lake, op het terrein van Utah. In deze wedstrijd blonk Jordan uit en liet hij dingen zien waar niemand tegenop kon.

https://www.youtube.com/watch?v=8V_1ZxCN3nI

De serie

De serie is gemaakt door Netflix, in samenwerking met ESPN, de grootste Amerikaanse sportzender. De beelden die kunnen worden gezien in de serie zijn zoals gezegd nog nooit eerder vertoond, wat de serie nu al immens interessant maakt. De serie wordt opgedeeld in 10 verschillende afleveringen, die wekelijks op de streamingsdienst worden geplaatst. Het is nog even wachten, maar de echte basketballiefhebber zal hier watertandend op zitten wachten. Ook voor de niet sportliefhebber is deze serie overigens een aanrader, aangezien er ook dieper wordt ingegaan op het mens Michael Jordan. Dat gezegd hebbende, de grootste doelgroep zal toch zeker de basketbalfan zijn!

Ga jij deze serie kijken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response