AutomotiveLifestyle

De nieuwe Volkswagen Polo GTI, sneller & groter dan ooit

Redactie MannenNieuws859 views
volkswagen gti

De Polo was al populair, maar de verwachting is dat Volkswagen met de nieuwe Polo GTI de spijker weer eens op zijn kop slaat. Eerder hadden we het over de Volkswagen Arteon, maar de Polo GTI is van een heel ander kaliber. De nieuwe vijfdeurs GTI brengt je met zijn krachtige 2.0 TSI benzinemotor in 6,7 seconden naar 100 km per uur en heeft maar liefst een topsnelheid van 237 km/uur. Nodig? Nee niet echt, maar van een beetje power zijn de meeste mannen niet vies. Het nieuwe model is ook nog eens ruimer dan de vorige modellen en toch doet het model veel sportiever aan dan zijn voorgangers. De nieuwe Polo GTI heeft een lage voorbumper hetgeen het sportieve uiterlijk van deze bolide benadrukt. De dubbele uitlaat en de flinke wielen doen daar nog eens een schepje bovenop.

Interieur

Het interieur van de Volkswagen Polo GTI voldoet volledig aan wat men van een moderne auto mag verwachten. Het analoge tijdperk is in de Polo definitief passé! Het dashboard is een fraai vormgegeven muur van digitale techniek. Snelheid, toerental en navigatie op goed gevormde displays en je smartphone koppel je eenvoudig zodat ook deze te bedienen is via de display op uw dashboard. Je muziek hoeft in de Polo GTI niet onder te doen voor de kwaliteit thuis, want Volkswagen heeft de nieuwe Polo voorzien van het 300 watt Beats-Soundsystem. Er zijn diverse opties mogelijk als het om de bekleding gaat en de vormgeving van de sportstoelen is zeer strak en modern.

Rijstijl

Wie voor een GTI gaat, beschikt in de regel over een sportieve rijstijl. Je kunt echter schakelen tussen een normale- of sportmodus. Het differentieel en de dempers passen zich dan elektronisch aan zodat in welke modus dan ook, je altijd de beste grip op de weg behoudt en je de bochten comfortabel kunt trotseren. Wederom heeft Volkswagen de nieuwste technieken gecombineerd met ouderwetse keiharde paardenkrachten, waar de nieuwe Polo GTI er overigens 200 van heeft.

Veiligheid

De Polo GTI onderscheidt zich op elk vlak van zijn compacte concurrenten. Zo voorkomt de ‘blindspot-sensor’ dat je iets mist in de dode hoek van je spiegel. Het ‘Front-assist observatiesysteem’ kijkt met je mee en waarschuwt je voor bijvoorbeeld voetgangers die naderen. Wanneer je niet reageert past het systeem je snelheid aan om de kans op ongelukken zo veem mogelijk te beperken. De ‘Adaptive cruisecontrol’ zorgt er voor dat je altijd een minimale afstand op je voorganger behoudt. Om nog meer veiligheid te garanderen beschikt de Polo GTI over vermoeidheidsherkenning en herinnert deze je eraan om tijdig een pauze in te lassen. Safety first!

Kortom

De Polo GTI is één van de Volkswagen modellen waar wij met veel plezier naar uitkijken. Het kan bijna niet anders dan dat deze auto een succesnummer zal worden. Deze Polo zal veel mensen aanspreken door zijn moderne en sportieve uiterlijk. Zoals men van een GTI mag verwachten is de Polo voorzien van alle comfort en gemakken die we in deze moderne tijden verwachten. De sportieve rijders zowel jong als oud, worden op hun wenken bediend. Ouderwetse paardenkrachten en de modernste technieken smelten samen in de Volkswagen Polo GTI. Ben jij al klaar voor een sportieve testrit?

Leave a Response