Vrouwen

Een ode aan Emma Watson: prachtige, intelligente topactrice

David1731 views

Het begon allemaal toen Emma Watson als 9-jarig meisje auditie deed voor de rol van Hermelien in de Harry Potter-films. Voor veel mensen is ze nog steeds die enigszins betweterige vriendin van Harry, maar eigenlijk is ze die rol al lange tijd ontstegen. Meer dan haar medespelers uit de films, is Emma Watson inmiddels een gevestigde naam in de filmwereld, maar ook daarbuiten.

Niet alleen is ze beeldschoon, ze is ook nog eens superintelligent en zet zich in voor allerlei goede doelen. Omdat wij allemaal een beetje verliefd zijn op Emma Watson, brengen we een ode aan haar.

Van klein meisje tot topmodel

Al vanaf de eerste Harry Potter-film viel Emma Watson op bij het publiek. Voordat ze werd gecast, had ze eigenlijk geen enkele acteerervaring. Toch bleek ze een natuurtalent te zijn en kon ze vaak rekenen op betere recensies dan haar twee maatjes Rupert Grint en Daniel Radcliffe.

Ze was 9 toen ze begon en 21 toen de laatste Harry Potter-film uitkwam. Tegen de tijd dat die laatste film uitkwam, was het geen klein meisje meer. Emma Watson was inmiddels een prachtige vrouw, stijlicoon en stond op de cover van bladen als Vogue en Elle.

Inmiddels is ze het gezicht geweest van merken als Burberry, Chanel en Lancôme. Niet perse omdat ze een beroemdheid was, maar vooral ook omdat ze simpelweg beeldschoon is. Langzaam maar zeker werd Emma Watson de droomvrouw van menig singel man, inclusief ondergetekende.

Hoi Emma! We love you!

Zelfbewust en met beide benen op de grond

We kennen allemaal de voorbeelden van kindsterren die het totaal verliezen door het geld en de roem. Britney Spears die haar hoofd kaal scheert, Miley Cyrus die geregeld de meest bizarre stunts uithaalt en Justin Bieber.. tja, Justin Bieber. Je kan het ze vaak eigenlijk niet eens kwalijk nemen, want zie maar eens normaal te blijven met al die aandacht.

Dat geldt niet voor Emma Watson. Na de Harry Potter-films ging ze net als haar niet-beroemde leeftijdsgenoten gewoon studeren. Ze haalde een bachelorgraad in Engelse literatuur en behaalde ook nog een docentencertificaat in yoga en meditatie. Het was dan ook snel duidelijk dat ze geen typische Hollywood-ster is, maar daadwerkelijk heel gewoon is gebleven.

Nog zo’n voorbeeld: ondanks de miljoenen geen sportwagen of chauffeur, maar gewoon een Toyota Prius die ze zelf bestuurt. Toch wel één van de meest niet-coole auto’s die er bestaat, maar in dit geval juist heel cool.

De prestigieuze Brown University waar Emma haar bachelor in Engelse literatuur behaalde.

Voorvechter van vrouwenrechten en minderheden

Wat Emma Watson nog toffer maakt, is dat ze haar beroemdheid bijna alleen maar voor de juiste dingen gebruikt. Dat ze niet dom was bleek al snel en inmiddels al helemaal uit het feit dat ze namens de Verenigde Naties ambassadeur is geworden voor vrouwenrechten.

Eén blik op haar Twitter-account en je ziet al snel dat ze begaan is met de wereld. Of je dat zelf nou interessant vindt of niet: het is gewoon een groot pluspunt en een goed teken.

In februari 2016 kondigde ze aan een jaar niet te gaan acteren, zodat ze zichzelf verder kon ontwikkelen en meer tijd had om zich in te zetten voor haar werk bij de Verenigde Naties.

Emma Watson als spreker bij de Verenigde Naties.

5 Redenen om direct verliefd te worden op Emma Watson

Goed, mochten de bovenstaande feitjes je nog niet hebben overtuigd, dan volgen hieronder nog eens vijf redenen waarom het niet meer dan logisch is om direct verliefd te worden op deze Britse schone.

1. Haar favoriete TV-serie is Friends

Als je Friends niet leuk vindt, dan ben je zelf gewoon niet leuk. We weten dat we hier gelukkig niemand mee beledigen, want wie vindt Friends nou niet leuk? Emma Watson in elk geval wel. Stel je voor: op een regenachtige zondagmiddag de hele dag Friends kijken met Emma. Wat wil je nog meer?

2. Ze houdt van rockmuziek

Zelfs als het niet je stijl is, is dit toch wel een tof feitje. Ze vertelde ooit dat als ze één dag niet beroemd zou zijn, ze naar een rockconcert zou gaan en in een moshpit zou gaan moshen. Wat een heldin.

3. Ze houdt gigantisch veel van hockey

Hockey is toch een beetje een Nederlandse sport. Er zijn maar een paar landen op de wereld waar het ook een grote sport is. Zeker in Engeland is het niet bepaald de nummer 1 sport, maar Emma is een groot fan en speelt het ook regelmatig. Het is een beetje vergezocht, maar kunnen we Emma op deze manier niet een klein beetje claimen?

4. Ze blijft altijd netjes

Als bekendheid krijg je altijd een hoop shit over je heen, zelfs als je Emma Watson heet. Zeker nu ze zich wat meer profileert als feministe, kom je er niet onderuit dat je kritiek krijgt. Toch blijft Emma altijd netjes, wat bewonderenswaardig is. Door dat onbesproken gedrag bedachten de makers van de komedie “This is the End”, waarin ze zichzelf speelt, dat het grappig zou zijn als ze een keer zou schelden.

Emma Watson die keihard “FUCK!” roept is dan ook één van de hoogtepunten van de film en veelzeggend voor haar imago.

5. Haar favoriete drankje is gin tonic en ze houdt van een feestje

Misschien een persoonlijke reden om haar nog net wat leuker te vinden, maar gin tonic vind ik toch net wat boeiender dan wijn als favoriet drankje. Dat ze aan een prestigieuze universiteit studeerde wil ook niet zeggen dat ze niet vies was van een feestje tijdens de studie.

Volgens eigen zeggen en ingewijden was ze regelmatig te vinden op studentenfeestjes, waar haar mede-studenten zo lief waren om geen foto’s van haar op Facebook te zetten.

Dus: ze is prachtig, intelligent, zelf-bewust en ook nog eens down-to-earth. Serieus, wat wil je nog meer?

 

Hoofdfoto, foto zwaaiende Emma en Brown University van Shutterstock.

Leave a Response