Eten & Drinken

Onbekend fruit, deze soorten heb je nog nooit van gehoord

Tom van Pinxteren1141 views
Onbekend fruit

Ben jij al bekend met onbekend fruit? Twee stukken per dag moeten we eten volgens de dokter. Voor de variatie is het leuk om wel eens wat anders te eten dan een appel of een banaan. Daarom lees je in dit artikel over een aantal fruit soorten waar je nog nooit van gehoord hebt en die je waarschijnlijk niet in de supermarkt gaat vinden.

Kiwano

Onbekend is deze fruit soort zeker. De Kiwano wordt ook wel gehoornde meloen genoemd. De smaak is het beste te omschrijven als een Citrus-achtige komkommer. Het is te vinden in sub-Sahara gebied en tegenwoordig ook in Nieuw-Zeeland. Met dit onbekende stuk fruit kan je voor de dag komen op je werk.

Jackfruit

Dit bijzondere stuk fruit is het grootste wat aan een boom groeit ter wereld. De vruchten kunnen tot wel 35 kilo worden.  De Jackfruit neemt makkelijk andere smaken op als een soort spons. Het groeit in Zuidoost-Azië. Onder vegetarische eters begint het een populair ingrediënt te worden om mee te koken.

Zwarte Zapote

Raar fruit vind je veel in Zuidoost-Azië, althans vanuit het oogpunt van Europeaan. Ook de Zwarte Zapote vind je in deze hoek, alhoewel hij ook in Midden-Amerika voorkomt. De vrucht is groen aan de buitenkant en zwartbruin aan de binnenkant. Aan de kleur dankt de Zapote zijn bijnaam ‘chocolademousse vrucht’. Met een zoete nootachtige smaak zijn deze bijzondere vruchten een ware delicatesse.

Salak

Onbekende fruitsoorten zien er meestal apart uit. De Salak heeft een schil alsof het een slangenhuid is. Deze slangenvrucht is van binnen wit en opgedeeld in teentjes. Het is een delicatesse waar ook wijn van gemaakt wordt.

Ramboetan

Rambut betekent haar in het Indonesisch. Daar dankt deze tropische fruitsoort zijn naam aan. De harige rakkers lijken van binnen op een lychee en hebben een zoetzurige smaak. De Ramboetan is dan ook een van de meest populaire vruchten van Zuidoost-Azië. In Europa horen ze echter bij de onbekende vruchten. 

Onbekend fruit

Ackee 

Als we het over rare fruitsoorten hebben mag Ackee of ‘vegetable brain’ niet ontbreken. Van deze vrucht is namelijk alleen de kern eetbaar en deze zie er ook nog eens uit als hersenen. Hoewel dit niet uitnodigend klinkt, schijnt het toch een erg lekker stuk fruit te zijn. De Ackee is te vinden in: West-Afrika, Jamaica, Haïti, Cuba en de Caribische keuken. 

Cherimoya

Dit aparte stuk fruit wordt ook wel de Jamaica-appel genoemd. Dit is omdat de Cherimoya op een tropische appel lijk. Het is een erg zoete vrucht die wit van kleur is. Het is even zoeken, maar ook in Europa is de Cherimoya in winkels te krijg.

Cupuaçu 

Deze rare vruchten staan bekend als superfood. De Cupuaçu bevat heel veel verschillende voedingsstoffen. Ook qua smaak is het een bijzonder geval. Het zou namelijk lijken op een combinatie van chocolade en ananas. Alsof dat allemaal niet genoeg is, de Cupuaçu wordt ook gebruikt als verzorgingsproduct voor de huid. We kunnen geruststellen dat deze vrucht onder de onbekende fruit soorten goed voor de dag komt. 

Dit waren een aantal onbekende fruitsoorten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord had. Wil je liever iets met fruit doen in combinatie met alcohol? In het volgende artikel vind je een aantal recepten om zelf heerlijke sangria te maken. Wellicht is het origineel om een variatie met onbekende fruitsoorten te bedenken. 

Leave a Response