Lifestyle

Onderzoek: hoe beter je reukvermogen, hoe beter je seksleven

Jaro1153 views
reukvermogen-seks

Je had waarschijnlijk nooit gedacht dat er een connectie zou bestaan tussen je reukvermogen en je seksleven, maar recent onderzoek heeft aangetoond dat dit wel degelijk het geval is. Onderzoekers hebben een studie gedaan over 70 mensen, en het resultaat liegt niet! Dus ben jij diegene die als eerste iets ruikt, dan heb jij waarschijnlijk een gelukkig en goed sekseleven!

Het onderzoek

Het onderzoek werd dus gedaan onder 70 mensen, 42 vrouwen en 28 mannen. Eerst werd er aan deze mensen een aantal geursamples getoond. Hiermee werd bepaald wat de status was van hun reukvermogen. Dit gebeurde onder andere door bepaalde geuren van elkaar te kunnen onderscheiden. Hierna moest iedereen die meedeed aan het onderzoek een uitgebreide vragenlijst invullen. Deze vragen moesten de kwaliteit van het seksleven van de personen inschatten. Hoe betrouwbaar dit is, is natuurlijk de vraag, maar het kan in ieder geval een beeld geven. De vragen gingen onder meer over hoe vaak men seks had, hoe vaak orgasmes werden bereikt, de verlangens van een persoon, en het plezier tijdens de seks. Niet al deze factoren zijn uiteraard volledig objectief, maar toch was het voor de onderzoekers genoeg om een inschatting te maken van het seksleven van de personen.

reukvermogen-seks-2

Lees ook: 5 tips om je orgasme uit te stellen!

Conclusie van het onderzoek

En de conclusie van het onderzoek was zonder meer duidelijk. Het team kwam erachter dat mensen wiens reukvermogen verder was ontwikkeld, een beter en gelukkiger seksleven hadden. Hierbij dient ook nog gezegd te worden dat het reukvermogen van vrouwen over het algemeen verder is ontwikkeld, dus de kans is groot dat zij relatief nog gelukkiger zijn met hun seksleven. Aan de ene kant is het natuurlijk ook logisch dat wanneer een bepaald zintuig meer is ontwikkeld, deze meer effect heeft op je gevoel. En de geur van je partner kan je misschien net wat meer genot geven tijdens de seks.

Eerder waren er al vergelijkbare onderzoeken die aantoonden dat vrouwen die hun neus hadden gesnoten voor de seks, eerder tot een orgasme kwamen. Het snuiten van de neus kan tot een verbetering leiden van het reukvermogen, en dat daardoor de kwaliteit van de seks toeneemt, komt zoals gezegd door de geur van de partner.

Algehele verzorging

Dat de kwaliteit van je seksleven dus ook vooruit kan gaan als jij ervoor zorgt dat jij beter ruikt, zal niet als een verrassing komen. Dat betekent niet dat je helemaal niet naar zweet hoeft te ruiken. Het is namelijk meerdere keren aangetoond de geur van lichaamssappen zoals zweet de kwaliteit van de seks vooruithelpt. Het gaat meer om de algehele verzorging van je lichaam. Je adem is bijvoorbeeld erg belangrijk. Als deze goed ruikt, zal dat je seksleven helpen. Zeker als jouw partner beschikt over een scherp reukvermogen!

Wist jij dit al? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response