VrouwenLifestyle

Online chicks aan de haak slaan: 5 platformen

Jaro999 views
online daten

Vroeger ontmoette je dames in de kroeg, of bijvoorbeeld op werk. Tegenwoordig gaat het een stuk eenvoudiger. Waar de datingplatformen voorheen een nogal negatief imago hadden, hebben ze vandaag de dag het vertrouwen gewonnen van de meeste mannen. Wie kent er geen succesverhaal van een relatie die via een online datingsite is ontstaan? Voor alle single mannen die het lastig vinden om de juiste persoon te ontmoeten: wij hebben de populairste online dating platformen op en rijtje gezet!

Daten via het internet

Daten via het internet wordt steeds populairder. Je moet wel een beetje een doorzetter zijn als man, aangezien je soms weinig reacties krijgt op de berichtjes die je verstuurd. Het is belangrijk om niet op te geven. Je hebt ten slotte maar één ‘match’ nodig. Welke online dating site is nu het populairst? Wij hebben er 5 op een rijtje gezet!

1 Tinder | Razend populair onder jongeren!

Dé populairste dating app van de wereld is uiteraard Tinder. In totaal heeft dit dating platform al voor tientallen miljarden matches gezorgd en als we de cijfers moeten geloven worden er via Tinder dagelijks 26 miljoen mensen gematcht. Voor de mannen die de afgelopen jaren onder een steen hebben geleefd en het principe van Tinder nog niet kennen: we leggen het nog even uit! 

Je maakt een profiel aan op Tinder en geeft je voorkeuren aan de app door. Vervolgens krijg je dames in beeld (die zich bij je in de buurt bevinden). Vervolgens kun je met je smartphone naar rechts swipen als je de dame leuk vindt of naar links swipen als je de dame niet leuk vindt. Desbetreffende dame zal jou ook in beeld krijgen. Hebben jullie beiden naar rechts geswiped? Dan zijn jullie een match en kunnen jullie beginnen met chatten. Let wel op: Tinder is voornamelijk populair onder jongeren. De meeste gebruikers zijn namelijk tussen de 18 en 25 jaar oud.

2 Lexa | Eén van de eerste online datingsites!

Een andere online datingsite waar je vast weleens van gehoord hebt: Lexa. Deze site is al vanaf 2002 online en een echte pionier in the game. Lexa wordt gebruikt door alle leeftijden en er zijn volgens Lexa zelf rond de 2 miljoen leden aangemeld. Op de website zelf vind je van alles. Vrouwen die opzoek zijn naar een leuke date, vrouwen die vrienden willen maken, maar ook vrouwen die opzoek zijn naar een langdurige relatie. Helaas kun je niet gratis online daten via Lexa, want je betaald namelijk 9,95 euro per maand om gebruik te maken van dit platform. Maar dan kun je ook gebruik maken van de Lexa datingapp, die op het gebied van gebruiksgemak erg veel van Tinder wegheeft.

online-dating-sites

Lees ook: Succes op Tinder: 5 tips!

3 Relatieplanet | Nederlandse datingsite

Eén van de populairste datingsites van Nederland is Relatieplanet. Deze site (en app) is van Nederlandse makelaardij en is razend populair. Met ruim anderhalf miljoen gebruikers behoort deze site tot de meest gebruikte online datingsites. De website en app zijn volledig gefocust op de Nederlandstalige markt en is actief in Nederland en België. Dit biedt zeker voordelen, aangezien Tinder je ook met buitenlandse dames in contact brengt en de meeste heren op zoek zijn naar een Nederlandse dame. Kortom, Relatieplanet is zeker een aanrader. Veel gebruikers en een gebruiksvriendelijk platform!

4 Bumble | Vrouwen bepalen bij deze datingapp!

Bumble lijkt erg op de app Tinder, er is alleen één groot verschil: vrouwen hebben hier de macht. Het principe van het swipen is hetzelfde, maar bij deze app mogen alleen dames na een match de eerste stap zetten. De vrouw is de enige die als eerst een berichtje mag sturen. Daarna heeft de man 24 uur om te reageren op de vrouw. Een originele insteek van een datingapp dus. Voordeel is dat je geen tientallen berichtjes stuurt naar een match en uiteindelijk geen reactie terugkrijgt. Wanneer een dame je een berichtje stuurt is ze oprecht geïnteresseerd en heb je dus meer kans. Wereldwijd heeft de app zo’n 21 miljoen gebruikers. 

5 Badoo | Eén van de grootste ter wereld!

Een andere site die je vast weleens gebruikt hebt: Badoo. Deze razend populaire datingsite heeft wereldwijd maar liefst 400 miljoen gebruikers. De site werd in 2006 opgericht en zo’n 13 jaar later is Badoo nog steeds erg populair. Je kunt de site en app gratis gebruiken en het is eenvoudig om berichten te sturen naar potentiële leuke dames. Het verschil met tinder: je kunt bij Badoo ook door profielen scrollen om zelf op zoek te gaan. Je hoeft dus niet perse gebruik te maken van het swipe systeem.

Zo, dit waren de populairste online datingsites van Nederland. Zoals je kunt zien zijn de meeste online datingsites gratis

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response