Lifestyle

Online geld verdienen vanuit thuis: 4 voorbeelden

Redactie MannenNieuws1161 views
We willen allemaal graag de vrijheid die het werken vanuit huis ons biedt; zeker wanneer je de 30 eenmaal gepasseerd bent. Je eigen planning maken, je eigen uren indelen en vakantie nemen waarvoor en wanneer je maar wilt. Vanuit huis werken betekent natuurlijk dat jij jouw geld voornamelijk online verdient. Maar hoe doe je dit eigenlijk, en wat voor beroepen zijn er te vinden waarmee je online geld kunt verdienen? Je vindt hier 4 interessante voorbeelden. 1. Ga als vertaler aan de slag Heb je een ding voor taal en staat vertalen jou wel aan? Volg dan een opleiding of cursus tot officiële vertaler en sluit je aan bij een groot vertaalbureau. Vanuit dit vertaalbureau krijg je opdracht die bij jouw skills als vertaler passen, en kun je vervolgens dagelijks aan de gang met het vertalen van stukken die perfect bij jouw skill set aansluiten. Het voordeel van je aansluiten bij een vertaalbureau is dat je zeker weet dat je te maken hebt met professionals, je geen zorgen hoeft te maken over facturen en betalingen en je altijd net dat extra beetje zekerheid hebt. Wanneer je zelfstandig als vertaler aan de slag gaat brengt dit namelijk veel onzekerheid met zich mee; onzekerheid die je niet of minder hebt wanneer je aangesloten bent bij een groot vertaalbureau. 2. Word tekstschrijver Een opleiding tot copywriter of storyteller kost tijd en geld, maar een aantal goede cursussen in de journalistieke hoek bieden je al snel de mogelijkheid om als tekstschrijver aan de slag te gaan. Plan je dagen zelf in, en houdt je klantcontact online. Je opdrachtgevers voorzien je van een klus, welke jij vervolgens thuis en in je eigen tijd voor ze schrijft en aanlevert. Het geeft je wat onzekerheid wanneer het gaat om het standaard inkomen, maar brengt ook ontzettend veel vrijheid met zich mee. 3. Ga bloggen Net wat anders dan een tekstschrijver is een blogger. Want hoewel een tekstschrijver ook blogs schrijft, is een blogger minder goed in het schrijven van algemene teksten (brochures, email marketing etc). Is het schrijven van algemene promotionele teksten net een stapje te ver, maar ben je dol op bloggen: profileer jezelf dan als professionele blogger voor merken en bedrijven. 4. Leer beleggen Zijn financiën meer jouw ding? Investeer dan je tijd (en geld) in het leren van beleggen. De juiste belegging kan je (op de lange termijn) flink wat opleveren. Hoe meer jij investeert in jouw kennis over de wereld van beleggen, hoe eerder jij jezelf eventueel zou kunnen profileren als professional; en vervolgens ook anderen kunt helpen met beleggen.

We willen allemaal graag de vrijheid die het werken vanuit huis ons biedt; zeker wanneer je de 30 eenmaal gepasseerd bent. Je eigen planning maken, je eigen uren indelen en vakantie nemen waarvoor en wanneer je maar wilt. Vanuit huis werken betekent natuurlijk dat jij jouw geld voornamelijk online verdient. Maar hoe doe je dit eigenlijk, en wat voor beroepen zijn er te vinden waarmee je online geld kunt verdienen? Je vindt hier 4 interessante voorbeelden.

1. Ga als vertaler aan de slag

Heb je een ding voor taal en staat vertalen jou wel aan? Volg dan een opleiding of cursus tot officiële vertaler en sluit je aan bij een groot vertaalbureau. Vanuit dit vertaalbureau krijg je opdrachten die bij jouw skills als vertaler passen, en kun je vervolgens dagelijks aan de gang met het vertalen van stukken die perfect bij jouw skill set aansluiten. Het voordeel van je aansluiten bij een vertaalbureau is dat je zeker weet dat je te maken hebt met professionals, je geen zorgen hoeft te maken over facturen en betalingen en je altijd net dat extra beetje zekerheid hebt. Wanneer je zelfstandig als vertaler aan de slag gaat brengt dit namelijk veel onzekerheid met zich mee; onzekerheid die je niet of minder hebt wanneer je aangesloten bent bij een groot vertaalbureau.

2. Word tekstschrijver

Een opleiding tot copywriter of storyteller kost tijd en geld, maar een aantal goede cursussen in de journalistieke hoek bieden je al snel de mogelijkheid om als tekstschrijver aan de slag te gaan. Plan je dagen zelf in, en houdt je klantcontact online. Je opdrachtgevers voorzien je van een klus, welke jij vervolgens thuis en in je eigen tijd voor ze schrijft en aanlevert. Het geeft je wat onzekerheid wanneer het gaat om het standaard inkomen, maar brengt ook ontzettend veel vrijheid met zich mee.

3. Ga bloggen

Net wat anders dan een tekstschrijver is een blogger. Want hoewel een tekstschrijver ook blogs schrijft, is een blogger minder goed in het schrijven van algemene teksten (brochures, email marketing etc). Is het schrijven van algemene promotionele teksten net een stapje te ver, maar ben je dol op bloggen: profileer jezelf dan als professionele blogger voor merken en bedrijven.

4. Leer beleggen

Zijn financiën meer jouw ding? Investeer dan je tijd (en geld) in het leren van beleggen. De juiste belegging kan je (op de lange termijn) flink wat opleveren. Hoe meer jij investeert in jouw kennis over de wereld van beleggen, hoe eerder jij jezelf eventueel zou kunnen profileren als professional; en vervolgens ook anderen kunt helpen met beleggen.

Leave a Response