Reizen

Ontsnap aan de winter op het prachtige Madeira!

Jaro1379 views
madeira

Veel Nederlanders gaan in de winter op vakantie. Dit kan een leuke skivakantie zijn, maar steeds meer mensen kiezen voor het tegenovergestelde: een zonvakantie. Wanneer het in ons kikkerlandje winter is, is het op veel andere plekken zonnig en warm. En hiervoor hoef je echt Europa niet uit! Eén van de plekken waar je aan de winter kunt ontsnappen is het Portugese eiland Madeira.

Madeira

Madeira is een Portugees archipel in de Atlantische oceaan. Het betreffen twee eilanden: Madeira en Porto Santo en twee eilandengroepen: Desertas en Selvagens. De eilanden zijn redelijk populair onder toeristen, maar van massatoerisme is (nog) geen sprake. Het eiland Madeira is het populairst en staat ook wel bekend als ‘het bloemeneiland’. Op dit eiland vind je naast prachtige stranden, vele kilometers bewegwijzerde wandelpaden en indrukwekkende vulkanische grotten.

madeira2

Klimaat

Wat maakt Madeira nu zo ideaal als ‘winterzonbestemming’? De eilanden liggen op nog geen 4 uur vliegen van Nederland, het is er relatief goedkoop. De temperaturen liggen hier in december en januari rond de 16 graden Celsius en gemiddeld zijn er 5 zonuren per dag. De temperatuur van het zeewater is hier bovendien het hele jaar meer dan aangenaam. Met een zomerse temperatuur van 21 graden en een winterse temperatuur van 18 graden Celsius mag je beslist niet klagen!

Bloemeneiland

Het hoogseizoen in Madeira loopt van november tot juni. De mooiste bloemen groeien met name in juni en juli, maar het hele jaar door is het eiland begroeid. Een echt droog en dor seizoen kent Madeira eigenlijk niet. Madeira is uitzonderlijk aangezien bij wijze van spreken alle 4 seizoen kunnen voorkomen in het tijdsbestek van een dag.

madeira3

Lees ook: Goedkoop vliegen: 8 tips!

Fuchal

De grootste stad van het eiland is Fuchal en ook deze stad wordt gekenmerkt door de prachtige begroeiing. Ook staat de stad vol met prachtige historische gebouwen. Het paleis van São Louranco en de Sé do Funchal moet je beslist bezoeken. Je kunt je in de stad verplaatsen door middel van kabelbanen wat een erg unieke ervaring is. In het stadspark vind je meer dan 2500 exotische bloemen en hier leven veel tropische vogels als dwergpapegaaien en parkieten. Kortom, Madeira is een tropische bestemming op slechts een paar uurtjes vliegen. Ideaal voor een winters reisje naar de zon!

Ben jij weleens naar Madeira geweest? We horen graag je ervaringen! Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response