Reizen

Ontsnappen aan de winter: 5 zonnige bestemmingen!

Jaro816 views
winterzon

 

Hoewel het ‘s winters in Nederland over het algemeen niet super koud is, voelen aardig wat mensen zich somber in deze tijd. Het gebrek aan zonlicht, de lage temperaturen en de veelvoudige neerslag zorgen ervoor dat het leven zich ’s winters voornamelijk binnen afspeelt en dat is niet altijd fijn. Zo krijg je minder vitamine D binnen en beweeg je over het algemeen minder. Een goede optie om aan de winter te ontsnappen – als je het kunt betalen – is een reisje naar een zonnig oord. Gewoon even een weekje genieten van de zon en warmte en opgeladen weer thuiskomen. Welke plekken lenen zich goed voor een zonnige winterreis? Wij hebben 5 bestemmingen op een rijtje gezet!

1 De Kaapverdische eilanden

De Kaapverdische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika. Deze eilandengroep bestaat uit 10 eilandjes en hier is het vrijwel altijd heerlijk vertoeven. In de zomer kan hier af en toe regen vallen, maar ’s winters heb je daar geen last van. Daarnaast liggen de prijzen in de winter ook een stuk lager. Kortom, Kaapverdië is een ideale bestemming om de winterzon op te zoeken!

2 De Canarische eilanden

Nog een eilandengroep waar het ’s winters heerlijk vertoeven is, zijn de Canarische eilanden. Deze eilandengroep ligt voor de kust van Marokko, maar behoort op papier tot Spanje. Er wordt hier dan ook Spaans gesproken. Je kunt hier terecht voor een heerlijke winterzonvakantie, aangezien de temperaturen over het algemeen niet onder de 20 graden duiken. Ook het zeewater zal ’s winters een heerlijk comfortabel temperatuurtje hebben!

3 Curaçao

Een andere ideale winterzonbestemming is het Nederlands getinte Curaçao! Hier is het in de winter erg warm en is er – niet geheel onbelangrijk – geen gebrek aan zon. Bovendien hoef je hier geen vreemde taal te spreken, maar kun je gewoon in het Nederlands communiceren. Willemsstad is erg gezellig en hier kun je geweldig feesten. Wanneer je tot rust wilt komen zoek je zuidkust op waar je heerlijk kunt chillen aan prachtig witte stranden!

4 Cuba

Het prachtige Cuba is tevens een heerlijk warme winterbestemming. De gemiddelde temperatuur ligt er overdag rond 27 graden Celsius en het zeewater heeft een comfortabele temperatuur van 25 graden Celsius. Wees wel snel! Cuba is aan het veranderen. Met de toenemende invloed van Amerika is het traditionele Cuba aan het veranderen van een unieke vakantiebestemming naar een toeristische trekpleister.

winterzon cuba

Lees ook: 5 overschatte vakantiebestemmingen die je beter over kunt slaan!

5 Dominicaanse Republiek

Houd jij wel van een beetje luxe? Dan is de Dominicaanse Republiek de ideale winterzon bestemming voor jou! In dit tropische paradijs is het gemiddeld zo’n 29 graden Celsius overdag en het water heeft een temperatuur van maar liefst 27 graden Celsius. Plekken als Punta Cana en Puerto Plata zijn erg populair. Je vindt hier luxe allinclusive resorts waar je heerlijk kunt ontspannen!

Wat is jouw favoriete winterzonbestemming? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response