Lifestyle

Op deze jachten varen ‘s werelds rijksten rond

David1650 views

Misschien heb jij of een vriend wel een klein sloepje in de sloot liggen, of wel eens gekeken wat het kost om een bootje in de stad te hebben. De kans is groot dat je schrok van de hoge prijzen. Zelfs een klein bootje kost wat de meeste mensen zullen zien als een godsvermogen.

Voor een select groepje op de wereld is het kinderspel. En nee, niet alleen een klein sloepje, maar zelfs een enorme jacht is niet iets om wakker van te liggen. Ze hebben zoveel geld dat ze niet weten waaraan ze het moeten uitgeven en dus geven ze het bijvoorbeeld uit aan jachten.

Mannennieuws.nl is het internet afgespeurd om de meest bizarre jachten ter wereld te vinden. Van Monaco tot Saint-Tropez en Ibiza: deze varende villa’s zijn er alleen voor de allerrijksten.

1. Azzam

De grootste jacht voor zover bekend is de Azzam, die je kunt tegenkomen in het water rond Dubai en Abu Dhabi. Met een lengte van ruim 180 meter is het de grootste jacht ter wereld. Het zal je niet verbazen, maar deze jacht is eigendom van een rijke oliesjeik. Niet zomaar een sjeik, want het gaat om de emir (het staatshoofd) van Abu Dhabi. Met een grote club vast personeel, een sporthal, talloze slaapkamers, lounges, maar ook een onderzeeër en raketafweersysteem is de Azzam een soort drijvend kasteel. Prijskaartje: € 300 miljoen.

2. Eclipse

Met 162 meter bijna twintig meter korter dan de Azzam, maar niet minder luxueus. Deze superjacht is eigendom van de Russische miljardair Roman Abramovich. Juist, de eigenaar van voetbalclub Chelsea. Op de Eclipse werkt ongeveer 70 man, terwijl er ook twee zwembaden en twee helipads zijn voor de helicopters van Abromovich. We zijn op de redactie benieuwd hoeveel deals over spelers van Chelsea gesloten zijn.

3. Yas

Niet eens de grootste jacht, maar wat ons betreft wel één van de allermooiste. De Yas is met 141 meter zeker niet klein, maar onder de megajachten wel vrij klein. De Yas is, net als de Azzam, eigendom van de familie van de emir van Abu Dhabi. Want ja, één megajacht is natuurlijk niet voldoende. De Yas vaart regelmatig rond in Europa. Je kunt ook zelf rondvaren met de jacht, want het schip is te charteren. De prijs is onbekend en zal ongetwijfeld hoger liggen dan een gemiddeld jaarsalaris. Je moet immers 58 man personeel betalen om te beginnen..

4. Dubai

De Dubai is vooral veel te vinden in één stad. Drie keer raden welke stad. Jawel, Dubai! Deze 162 meter lange jacht is eigendom van sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, één van de belangrijkste mannen uit de Arabische Emiraten. Het schip was in eerste instantie gebouwd in opdracht van de overheid van Dubai voor de belangrijkste bestuurders. Tegenwoordig wordt het schip vooral gebruikt door de kinderen van de sjeik. Is weer eens wat anders dan de Renault Clio van je moeder lenen.

5. Necker Belle

Op het eerste gezicht een totaal ander schip dan de andere jachten uit deze lijst, maar toch zeker een exemplaar dat niet mag ontbreken. De Necker Belle is eigendom van Richard Branson, de steenrijke man achter onder andere Virgin. De Necker Belle is een enorme catamaran die overigens ‘slechts’ 32 meter lang is. Dat wil niet zeggen dat het een prul is vergeleken met de rest.

Zo beschikt de Necker Belle over een eigen onderzeeër en kan een snelheid van ongeveer 37 kilometer per uur halen, wat bijzonder snel is voor een dergelijk schip. De Necker Belle kwam recentelijk nog in het nieuws toen Barack Obama vlak na zijn aftreden vertoefde op het schip met Branson.

Zelf op pad met een jacht

Het mag duidelijk zijn: deze jachten zijn niet voor de mensen die op een eurootje meer of minder kijken. Toch zijn er manieren om zelf toch de ervaring te hebben van een tochtje op een jacht. Een kleine jacht van zo’n tien meter kun je al voor een paar tientjes huren als je geluk hebt.

Wil je voor de mega exemplaren gaan, dan moet je iets dieper in de buidel tasten. Onder de superjachten doe je het goed als je er één weet te huren voor ongeveer twee ton per week. Voor de allergrootste jachten, zoals de exemplaren uit deze lijst, moet je ongeveer een miljoen per week neertikken.

Moet je ook nog even sparen? Geen zorgen, wij ook.

 

Hoofdfoto: Shutterstock

Leave a Response