Gadgets

Op een originele manier je telefoon beschermen

David1129 views

Vaak wordt het nauwelijks beseft, maar heb je een gemiddelde smartphone, dan draag je eigenlijk vrijwel altijd honderden euro’s bij je. Zeker met een abonnement vergeet je al gauw hoe waardevol je telefoon eigenlijk is.

Het is dan ook belangrijk om je telefoon zo goed mogelijk te beschermen tegen een val of diefstal. Dat kun je op allerlei manieren doen. Veel hoesjes vormen niet direct een elegante manier om je telefoon te beschermen.

Daarom is Mannennieuws.nl op zoek gegaan naar originele manieren om je telefoon te beschermen tegen schade. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je telefoon te beschermen, zonder dat je het design van je apparaat verpest.

1. Plug tegen stof en zand in AUX-aansluiting

Op de iPhone 7 na, heeft iedere telefoon wel een poort waarin een hoofdtelefoon kan worden aangesloten. In die poort kan erg makkelijk afval terechtkomen. Niet alleen zand op het strand, maar ook simpelweg stof in de loop der weken en maanden. Dit kan ertoe leiden dat je hoofdtelefoon op een gegeven moment niet meer goed werkt of de telefoon te snel opwarmt.

Met speciale knopjes kun je de poort afdekken wanneer je hem niet gebruikt. Hierbij kun je kiezen voor onopvallende schuifjes die je erin duwt maar ook een sleutelhanger-achtig beschermknopje.

2. Gepersonaliseerde telefoonhoesjes

Veel telefoonhoesjes zijn zoals gezegd niet direct stijlvol of mooi voor je telefoon. Met een gepersonaliseerde telefoonhoes kun je hier zelf verandering in maken. Je kunt inmiddels telefoonhoesjes bedrukken, waarbij je volledig zelf kunt bepalen hoe je telefoonhoesje eruit ziet. Je kunt gaan voor een strak patroon, maar bijvoorbeeld ook een foto op het hoesje zetten.

Op deze wijze kun je het telefoonhoesje veel meer een onderdeel maken van bijvoorbeeld een outfit of simpelweg passend bij de telefoon maken. Klik voor meer informatie hier.

3. Hoofdtelefoon met ringdraad

Misschien is het je wel eens gebeurd: je laat je telefoon per ongeluk vallen met de koptelefoon aangesloten. In een splitsecond volgt het moment van de waarheid: houdt het draadje de telefoon of schiet hij los en loop je de kans je telefoon te beschadigen?

Met een ringkabel is de kans in elk geval een stuk groter dat je hoofdtelefoon gewoon blijft vastzitten, omdat de gekrulde draad de kracht opvangt van de val, waardoor je telefoon uiteindelijk niet zo maar losschiet. Daarnaast is een koptelefoon met dit type draad tegenwoordig ook weer populair: win-win dus.

 

Leave a Response