Reizen

Op reis naar Cambodja: 5 plekken die je moet zien!

Jaro750 views
cambodja-ankor-wat

Cambodja is een Aziatische reisbestemming die steeds populairder wordt onder reislustige backpackers. Veel mensen die naar Cambodja reizen, stoppen echter maar voor een paar dagen in dit prachtige land, alvorens ze naar het volgende lang hoppen. Denk bijvoorbeeld aan een rondreis van Cambodja naar Vietnam is een reis naar Thailand en Cambodja. De meeste mensen bezoeken de tempels van Angkor en daarmee is het wel gedaan. Dit is natuurlijk een prachtige plek, maar er zijn veel meer bijzonder bezienswaardigheden in Cambodja. Wij hebben een aantal prachtige plekken uitgezocht!

Reizen in Cambodja

Cambodja is een erg divers land. Reizen door Cambodja is dus geen moment saai. Denk aan culturele hoogtepunten zoals indrukwekkende tempels, maar ook prachtige natuurparken, gezellige dorpjes, witte zandstranden en heel veel gezellige expats! Als je de tijd hebt, zou je hier zo 3 weken kunnen vertoeven zonder je ook maar een moment te vervelen. Maar wat zijn dan de hoogtepunten van Cambodja? Wij hebben de mooiste plekjes voor een vakantie in Cambodja op een rijtje gezet!

angkor-wat

Lees ook: 5 ideale vakantiebestemmingen voor in het najaar!

1 Phnom Penh | De hoofdstad van het land

We trappen af met de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh. De stad is relatief klein (voor Aziatische begrippen) en telt zo’n 1.8 miljoen inwoners. Hoewel veel mensen die door Cambodja reizen deze stad overslaan, is Phnom Penh een hele leuke stad. De stad ligt pal aan de Mekong rivier en je kunt je hier prima vermaken. Het is er druk, maar ook zeker erg sfeervol. Zo is er een gezellige markt, de Phsar Thmei. Hier kun je werkelijk waar alles kopen. Denk aan unieke stenen, sieraden, vers eten, maar ook andere handgemaakte dingen. Een echte aanrader. Verder heeft de stad een rijke historie en vind je er leerzame musea. Ook kun je hier logischerwijs genieten van heerlijk Aziatisch street food. Wil je graag mengen met de locals? Ga dan naar de rivierkant. Hier chillt de lokale bevolking en kun je makkelijk contacten maken!

2 Angkor | Indrukwekkende tempels

Een van de hoogtepunten van Cambodja is natuurlijk Angkor. Dit gigantische tempelcomplex is dé toeristische trekpleister van het land. Dit complex is maar liefst 400 vierkante kilometer groot en je vindt er meerdere tempels, de een nog indrukwekkender dan de ander. Zo is Angkor Wat de bekendste tempel van het complex. Deze unieke tempel is tevens het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Het tempelcomplex was tussen de 9e en 15e eeuw ontiegelijk belangrijk. Toentertijd was dit het belangrijkste tempelcomplex voor het Khmer-Rijk, het machtigste gebied van Zuidoost-Azië. Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is het tempelcomplex populair onder toeristen. Zo werd Angkor in 1993 nog bezocht door 10.000 toeristen, maar anno 2019 wordt deze unieke plek jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Eén ding is zeker: je zult niet de enige zijn die het complex komt bewonderen. 

3 Koh Rong | Paradijselijk eiland

De volgende plek in Cambodja valt onder ‘paradijselijke plekken’. Koh Rong, oftewel ‘Monkey Island’ is een indrukwekkend mooi eiland. Het eilandje ligt op zo’n 20 kilometer afstand van Sihanoukville. Wat ooit begon als een paar bungalows, is tegenwoordig een uniek eilandje met verschillende soorten accommodaties. Denk aan het Thaise eiland Koh Phangan, maar dan zonder de hordes toeristen. Het is er klein en gezellig. Binnen enkele dagen zul je de lokale bevolking al bij de voornaam kennen en je hebt bij vlagen echt het gevoel op een onbewoond eiland te zitten. Toch ben je hier van alle gemakken voorzien en kun je verschillende activiteiten doen. Wij verwachten wel dat het hier in de komende 10 jaar een stuk drukker gaat worden, dus bezoek Koh Rong, nu je hier nog in alle rust kunt genieten!

cambodja-strand

Lees ook: Een lange vlucht overleven: 5 tips!

4 Battambang | Groot, maar gezellig

Battambang is de op een na grootste stad van Cambodja. De stad is best groot, maar voelt tegelijkertijd ‘klein’ aan. Er heerst een rustige sfeer, je wordt omringd door de meest indrukwekkend mooie natuur en je kunt in de omgeving veel leuke activiteiten doen. Zo kun je een ritje maken met de bekende ‘Bamboetrein’, kun je hier geweldig wandelen en liggen stranden op steenworpafstand. Je kunt Battambang zowel met de boot als met de bus bereiken.

5 Het Tonlé Sapmeer | Het grootste meer van zuidoost Azië

Tonlé Sap betekent letterlijk ‘groot meer’ en dat is het ook zeker. Dit is namelijk het grootste meer van zuidoost Azië. Het meer beslaat een kleine 10% van het land en een kwart van de Cambodjaanse bevolking woont aan of op het meer. Juist, op dit meer vind je indrukwekkende drijvende dorpen. Ja, echt waar! Ook vind je er drijvende markten en zelfs drijvende scholen. Erg indrukwekkend om te zien. Je kunt een boottocht maken langs deze dorpjes en in contact komen met de locals. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Kortom, Cambodja is een prachtig land waar veel te zien is. We raden een vakantie naar Cambodja dan ook erg aan. Je zult verstelt staan van al het moois dat je hier kunt bewonderen. Of je nu alleen gaat backpacken of een groepsreis door Cambodja maakt, het zal een onvergetelijke ervaring zijn!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response