AutomotiveReizen

Op vakantie zonder je eigen auto

Redactie MannenNieuws756 views
Op vakantie zonder je eigen auto

Als je niet in het bezit bent van een eigen auto, dan is op vakantie gaan meteen ietsjes meer gelimiteerd. Je kan bijvoorbeeld niet naar Frankrijk rijden, of naar Italië met de eigen auto. Er zitten natuurlijk wel een hoop voordelen aan het op vakantie gaan met een eigen auto. Je kan zo veel bagage meenemen als je wil, je kan de reis doen wanneer je maar wil en hebt – naast de kosten voor benzine – geen andere kosten voor de reis. Het is dus ideaal, maar wat doe je als je geen eigen auto hebt en toch graag met de auto op vakantie wil?

Huur een auto

Het huren van een auto of een bus huren is een perfect idee voor als je een lange reis wil maken met de auto. Je kunt de bus voor een bepaalde tijd huren, hem ophalen in een verhuur bedrijf in Nederland, ermee reizen en hem weer terug brengen. Ideaal, toch?

Echter zijn er altijd wel een aantal dingen waar je dan op moet letten. Zo is het belangrijk om te onthouden dat het niet jouw eigen auto is, en dus is het belangrijk dat je er voorzichtig mee om gaat. Als er iets van schade ontstaat aan de auto, dan wordt dat een duur grapje. Zeker als het zorgt dat je de borg niet terugkrijgt. Verder is het altijd goed om te weten hoe een auto rijdt. Rijd je in een auto die je totaal niet kent en ga je hiermee het buitenland in? Als er per ongeluk iets misgaat, is dat niet fijn. Leer bij een bestelbus huren dus altijd de bus kennen voordat je ermee de drukke weg op gaat. Als laatst komen er natuurlijk wel kosten bij kijken, zeker als je de auto voor langere tijd huurt. Dat is dan het enige echte nadeel.

Op reis met het ov

Op reis met het ov

Ook als je een wat lager budget hebt, kun je prima naar het buitenland. Je kan gewoon met het ov naar het buitenland en bijvoorbeeld op bestemming ook gebruik maken van het ov, of een fiets huren. Neem een bus, trein of vliegtuig naar bestemming. Als je het een beetje goed in de gaten houdt, kun je dit voor een prikkie vinden en dat is fijn. Het hoeft je helemaal niet veel geld te kosten om een reis te maken, zolang je maar op zoek gaat naar de beste deals en de beste momenten om de reis te maken.

Leave a Response