Films & SeriesKlussenWonen

Optimaal genieten van Netflix? Kies voor zon verduisterende rolgordijnen!

Redactie MannenNieuws1224 views
Genieten van Netflix met zonverduisterende rolgordijnen

Zit je lekker onderuit op de bank te Netflixen, wordt je plezier toch nog bedorven. En wel door iets dat je niet uit kunt schakelen: de zon. Veel Netflix series zijn donker, spannend en griezelig. Het is dan natuurlijk niet prettig als vlak naast je vrolijk het zonnetje schijnt. Maar het wordt nog vervelender als het zonlicht ervoor zorgt dat je beeldscherm gaat spiegelen, waardoor je het beeld niet meer (goed) kunt zien. Gelukkig is er een simpele oplossing: ga voor zon verduisterende rolgordijnen!

Zon verduisterende rolgordijnen; hoe werkt dat?

Gewone gordijnen en rolgordijnen laten licht door. Dat kan best prettig zijn, als het van jou niet 100% donker hoeft te worden. Maar het kan ook een nadeel hebben: het licht dat door de gordijnen heen komt kan weerspiegelen op je beeldscherm. Daarom is het beter om het zonlicht helemaal buiten te sluiten. Een goede methode is het gebruik van zon verduisterende rolgordijnen. Deze zijn van een speciale dicht geweven stof, waardoor het zonlicht voor 100% wordt tegengehouden.

Licht langs de randen voorkomen

Veel mensen klagen dat verduisterende gordijnen toch nog wat licht doorlaten langs de randen. Dat kan natuurlijk lastig zijn als je Netflix zit te kijken in je man cave. Bij gewone gordijnen is het lastig om ook de randen helemaal dicht te krijgen. Bij rolgordijnen is dat een stuk eenvoudiger. Je kunt dan gebruikmaken van afdek randen aan de zijkanten. Heb je goed passende rolgordijnen, dan zal er langs de zijkanten geen lichtstreep meer zijn. De rolgordijnen worden aan de bovenkant boven het raam vastgezet, waardoor daarlangs geen licht valt. En als het rolgordijn lang genoeg is, komt het precies op de vensterbank. Zo zijn alle kanten effectief afgedicht en heb je geen last van licht(strepen) in de kamer.

Zonverduisterende gordijnen

Rustig Netflix kijken is een kunst

Netflix kijken lijkt zo simpel. Maar toch valt het in de praktijk vaak tegen. Heb jij eindelijk een uurtje vrij en wil je lekker Netflixen? Dan heb je goede voorbereidingen nodig. Zorg ervoor dat er geen storend licht in de kamer is. Verder zorg je voor wat lekker eten en drinken bij de hand. Want wat is lekkerder dan wat eten terwijl je een film kijkt? Woon je in een wat drukker huishouden, hang dan een bordje op de deur om aan te geven dat je echt even met rust gelaten wilt worden. Zo verzeker je jezelf van genoeg rust om even lekker onderuit te hangen je favoriete series te kijken op Netflix.

Bij het kijken van een goede serie of film is er weinig irritanter dan een verkeerde lichtval. Daardoor kun je niet goed zien wat er gebeurd, zeker als de scenes een beetje donker zijn. Daarom zorg je ervoor dat de kamer waar je Netflix kijkt goed donker gemaakt kan worden. Zon verduisterende rolgordijnen helpen daarbij. Zo kun je ongestoord Netflix kijken zonder dat je een deel mist omdat het buiten nog te licht is.

Leave a Response