Lifestyle

Optimaliseer jouw prestaties op werk: van cursussen tot vakantietijd

Redactie MannenNieuws215 views
Optimaliseer jouw prestaties op werk van cursussen tot vakantietijd

Je bent een harde werker. Dat zien we. En dat waarderen we. Maar we denken ook dat je nog beter kunt. Hoe? Door je prestaties op het werk te optimaliseren. Er zijn veel dingen die je kan doen om het beste uit jezelf te halen op kantoor.  We weten dat het niet altijd gemakkelijk is om veranderingen door te voeren, maar geloof ons: het is de moeite waard. In dit artikel bespreken we enkele van de belangrijkste manieren om je prestaties op het werk te optimaliseren.

Cursussen volgen: BHV, EHBO en meer

Je kunt het beste je kennis up-to-date houden door passende cursussen te volgen. Denk aan een BHV-cursus, een VCA-cursus of een EHBO-cursus. Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk dat hun personeel passende cursussen heeft gevolgd. Wanneer je kiest voor een BHV-cursus ben je ook erg aantrekkelijk voor potentiële nieuwe werkgevers. Elk bedrijf is namelijk verplicht om BHV’ers in dienst te hebben. Heb je jouw BHV-certificaat behaald? Vergeet dan niet eens in de zoveel tijd een BHV-herhaling te volgen. Zo houd je je kennis up-to-date en houd je iedereen in het bedrijf veilig in noodsituaties.

Cursussen volgen BHV, EHBO en meer

Jouw werkplek inrichten voor maximaal comfort

Het is belangrijk dat je je goed en comfortabel voelt op je werkplek. Dit betekent dat je jouw bureau moet inrichten voor maximaal comfort. Denk hierbij aan de juiste stoel, bureauhoogte en -breedte, verlichting en ventilatie.Bovendien is het belangrijk om regelmatig pauze te nemen. Dit kan op verschillende manieren: door tijd vrij te maken voor reflectie of door korte pauzes in te lassen.

Tijd maken voor zelfreflectie

Het is belangrijk om wat tijd voor jezelf te nemen om na te denken over je werk en hoe je je kunt blijven verbeteren. Maar reflectie hoeft niet in een formele setting plaats te vinden. Je kan ook elke week de tijd nemen om na te denken over wat goed ging en wat niet, en hoe je wat je de afgelopen week hebt geleerd kan toepassen op komende projecten. Dit helpt je om gefocust en gemotiveerd te blijven.

Niet vergeten vakantiedagen te gebruiken

De vierde manier waarop jij je kan optimaliseren op het werk is door je vakantiedagen op te nemen. Dit doel is belangrijker dan het lijkt! Het hebben van vakantiedagen stimuleert je namelijk om tijd te nemen voor reflectie en alle drukte even los te laten.

Vakantiedagen zijn de perfecte gelegenheid om zelfs op adem te komen en zelfs letterlijk op reis te gaan. Of het nu binnen of buiten Nederland is, zal je ervan versteld staan hoeveel energie je hieruit kunt halen. Reizen helpt je herinneren wat er in je leven echt toe doet, wat je echt inspireert en beter helpt concentreren als je weer terug bent. Jezelf de tijd gunnen om naar een andere omgeving te reizen, maakt dat er meer ruimte ontstaat in jezelf om los te komen van stressvolle situaties en efficiënter met genomen om te gaan.

Het belang van rust, beweging en voeding

Rust, beweging en voeding spelen een belangrijke rol in het optimaliseren van je prestaties. Grote kans dat je dit allemaal weet, maar wel goed om er zelfs op te wijzen dat het niet voor niets zo belangrijk is.

Houd er rekening mee dat je lichaam de energie en voeding nodig heeft om optimaal te presteren. Hierbij kun je denken aan het aanpassen van je dieet naar gezondere opties, zoals veel verse groenten en fruit, volkoren producten en meer water drinken.

Leave a Response