Films & SeriesFeatured

Peaky Blinders seizoen 4: donker, stijlvol en ijzersterk

David1337 views
PeakyBlinders

Na drie succesvolle seizoenen start het vierde seizoen van de Britse hitserie Peaky Blinders. In het vierde seizoen vervolgen we het verhaal van de Peaky Blinders gang, een gevreesde criminele bende die Birmingham onveilig maakt na de Eerste Wereldoorlog. Vanaf vandaag kan Peaky Blinders gekeken worden via online streamingdienst Videoland.

Waar de eerste drie seizoenen bij tijd en wijlen duister te noemen waren, doen de makers van de serie er in het vierde seizoen nog een schepje bovenop. Het net sluit zich rond de gangsterfamilie, iets wat leider en hoofdrolspeler Thomas met man en macht probeert te voorkomen.

Het vierde seizoen van Peaky Blinders gaat naadloos verder waar we gebleven zijn met prachtige muziek, stijlvolle beelden en charismatische karakters.

Peaky Blinders

Een donkere serie om bij weg te dromen

Al sinds het eerste seizoen wordt Peaky Blinders geroemd om haar combinatie van een donker verhaal met prachtige beelden. Meer dan bij andere series of films lijkt bij Peaky Blinders over ieder shot en iedere scène uitgebreid nagedacht te zijn.

In het vierde seizoen hebben ze deze vaardigheid met succes verfijnd. Hoewel de serie zich in de jaren na de Eerste Wereldoorlog (1914 – 1918) afspeelt, voelt het geen moment gek wanneer muziek van onder meer Iggy Pop, Radiohead en Bob Dylan de revue passeert.

Geflankeerd door mooie shots en goede muziek zien we Thomas de banden met zijn familie aanhalen en meer vijanden dan ooit van zich afslaan. Hoewel de gangsters hun handen vol hebben aan de Britse autoriteiten, worden ze ook nog eens gedwongen om de keiharde Amerikaans-Italiaanse maffia van zich af te houden.

Charismatische karakters dankzij sterk schrijfwerk en een sterrencast

Nog een onderscheidende factor van Peaky Blinders is de ontwikkeling van de personages gedurende de serie. In deze serie geen stereotypische gangsters, maar criminelen van vlees en bloed waar je niet zomaar voor of tegen kunt zijn.

Dat heeft de serie niet alleen te danken aan de tekstschrijvers, maar ook aan de absolute sterrencast. Zo zien we in seizoen vier wederom Tom Hardy terug als Alfie Solomons, een concurrerende gangster uit Camden Town. Leider van de Amerikaans-Italiaanse gangstergroep is Oscarwinnaar Adrien Brody, die je kunt herkennen uit The Pianist.

Ben je ook een fervent Game of Thrones-kijker, dan zie je in Aiden Gillen (Littlefinger) nog een bekend gezicht terug. Gillen speelt een sterke, maar ook ietwat onvoorspelbare bondgenoot van de Peaky Blinders-groep. Een rol die hem op het lijf geschreven is.

Je kunt Peaky Blinders vanaf vandaag bekijken via online streamingdienst Videoland.

Bekijk hier alvast de trailer!


Leave a Response