Fashion

Petten, overal petten! Tien bijzondere exemplaren op een rijtje

David1758 views

De tijd dat mensen niet verder kwamen dan een simpel sportpetje is inmiddels wel voorbij. Een pet is lang niet meer alleen om je ogen te beschermen tegen de zon of je haar bij elkaar te houden: het is een belangrijk modeaccessoire voor veel mannen.

Er zijn inmiddels ook allerlei soorten petten. De klassieke baseball cap kennen we allemaal, waarbij de klep vaak flink is omgebogen. Daarnaast is ook de snapback (bol hoofdstuk, platte klep), de trucker (deels gaas hoofdstuk) en de jockey (soort snapback met kleiner hoofdstuk).

Omdat een pet een ideaal kledingstuk is voor in de zomer, heeft Mannennieuws.nl de tien tofste petten verzameld.

1. Vans Davis 5

Zomers en goed voor iedere outfit. Terwijl de pet zeker opvalt door het patroon, zijn de kleuren neutraal genoeg om bijna altijd prima te passen bij de rest van je outfit. Wil je geen berg petten mee op vakantie nemen, dan is dit dus een perfecte pet.

Bron

2. Awesome Skeleton

Een skelet straalt misschien niet direct sympathie uit, maar toch is dit wat ons betreft een prima zomerpet. Het zijn dan ook geen duister ogende skeletten, maar ze geven juist een opvallend leuk patroon.

Bron

3. 8 Bit Megaman

Omarm je (vroegere) nerdheid met deze 8-bit Megaman pet. Het is geen serieuze pet, maar toch is hij van voldoende kwaliteit om prima te passen bij een mooie zomeroutfit.

Bron

 

4. Grizzly Bear Dye

Noem het een spacebeer, noemt het gewoon een kleurrijke beer: de pet is simpel, en toch opvallend. Wederom een pet die bovendien bij vrijwel iedere outfit past: je hoeft niet op de kleur te letten.

Bron

5. Pikachu?!

Ja, je moet het wel aandurven met deze pet. Het risico om gezien te worden als een enorme nerd ligt zeker op de loer, maar ergens is het ook wel gewoon een hele toffe pet die waarschijnlijk ook voldoende positieve aandacht oplevert.

Bron

6. Space pet

Nog een pet waarmee je niet onopgemerkt zult kunnen rondlopen, dus je moet er van houden. Wel is de pet heel tof, met name omdat de print overloopt op de klep van de pet. Voor sommigen zullen de kleuren te fel zijn.

Bron

7. Tokidoki kat

Tokidoki is een Japans lifestylemerk dat in Azië mateloos populair is. Voor de gemiddelde Nederlandse man zullen de figuurtjes van het merk te ‘schattig’ zijn, maar deze pet met de Cheshire cat van Alice in Wonderland is wat ons betreft wel een geslaagd exemplaar.

Bron

8. Tangle Red

We weten nog niet helemaal wat het patroon nou moet voorstellen, als het al iets bijzonders moet voorstellen. Wel is het een toffe pet die je niet snel zult aantreffen bij iemand anders, dus wil je uniek zijn, dan is deze pet je vriend.

Bron

9. Glow In The Dark

Dit is toch wel de tofste pet van dit moment. In het licht valt hij niet direct op, hoewel hij een opvallend patroon heeft. Het wordt pas echt tof wanneer het ‘s avonds is en je bijvoorbeeld op stap gaat: je hebt een compleet andere pet!

Bron

10. Two Face 5 Panel

Eigenlijk een ongeorganiseerd geheel van patroontjes en symbolen, en toch erg vet. Hoewel de pet groen is, is het geen fel groen, waardoor de pet bij een hoop outfits nog altijd prima past.

Bron

Leave a Response