Uiterlijk

Pigmentvlekken: hoe je er vanaf komt

Redactie MannenNieuws1509 views
Pigmentvlekken man

Café-au-lait prijkt er op menig patiëntenfolder in de wachtkamer van medici. Wie denkt dat hiermee een romige koffie met een mooie witte schuimlaag wordt bedoeld, komt bedrogen uit. De nogal bijzondere benaming staat voor koffiekleurige huidvlekken en ondanks dat ze niet vaak als cosmetisch storend worden ervaren, kan dit voor jou anders zijn. Heb je veel pigmentvlekken die je liever vandaag dan morgen ziet verdwijnen, dan kun je ervoor kiezen om ze weg te laten laseren.

Een schaduw van zon op je wang

Pigment, ofwel melanine, wordt diep in de opperhuid aangemaakt en zijn verkleuringen die op elk lichaamsdeel kunnen ontstaan. Iedereen maakt pigment aan. Een stof die ons beschermd tegen schadelijke stoffen van buitenaf en tegen uv-licht. Maar zonlicht is ook een stimulator die de aanmaak van pigment bevordert. Wanneer je je afvraagt waarom je van die vreemde schoensmeervlekken op je wang hebt na een dagje strandhangen, mag je met een beschuldigende vinger wijzen naar de zon. Maar vergeet vooral ook niet je eigen aandeel. Heb je je wel voldoende ingesmeerd? Pigmentvlekken ontstaan door:

  • Blootstelling aan de zon
  • Ouderdom
  • Hormonale schommelingen
  • Ziekte
  • Ontstekingen

Laseren: pigmentvlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon
Waar je gezicht vroeger nog een leeg canvas was, heeft het nu meer iets weg van een gevlekt maanlandschap: een gelaat met zichtbare poriën en ophopingen van pigment. Jij hebt allang door dat fabrikanten die claimen dat hun crème de ultieme oplossing is voor het volledig verwijderen van allerhande huidvlekken, de reinste onzin is. Als dat zo was, was jij subiet naar de drogist gerend om die ontsierende vlekken aan te pakken. Er bestaan methodes die beter werken. Eén van deze methodes is je pigmentvlekken laten verwijderen door laserbehandelingen te ondergaan.

Snel en effectief

Pigmentvlekken

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bij Huidzorgklinieken kun je jouw pigmentvlekken laten laseren zodat de vlek effectief verdwijnt. Na elke behandeling wordt gekeken naar het resultaat. Is de vlek nog steeds opvallend, dan volgt na 8 weken nog een behandeling. Net zolang tot de pigmentvlek helemaal verdwijnt. Laserbehandeling kunnen de groei van nieuwe pigmentvlekken niet tegengaan, maar je kunt zelf wel voorkomen dat er nieuwe vlekken ontstaan:

  • Houd je gezondheid in de gaten
  • Smeer je een halfuur voordat je de zon ingaat in
  • Vermijd de zon tussen 1 en 4
  • Smeer je gedurende de dag regelmatig in

Leave a Response