Wonen

Pimp je woonkamer met een vloerkleed

Redactie MannenNieuws1790 views

Er heerst een flink vooroordeel als het gaat over mannen en een huis inrichten. De meeste vrouwen schijnen te denken dat mannen er niets van bakken. En het is waar dat er best wat verstokte vrijgezellen zijn die weinig geven om gezelligheid in huis. Maar dat geldt echt niet voor alle mannen! Wil jij graag in een gezellige, comfortabele sfeer wonen? Dan pimp je je woonkamer met een sfeervol vloerkleed. Zo bewijs je dat jij wél smaak hebt!

1.         Met Scandinavisch design zit je altijd goed

Zie jij ergens een tapijt waar bij staat dat het Scandinavisch is? Dan zit je meestal wel goed. Scandinavische vloerkleden zijn herkenbaar aan hun patronen. Dit kleed heeft bijvoorbeeld strakke zwarte ruiten op een witte ondergrond. Dit patroon past in de meeste woonkamers en zorgt voor net wat extra design.
Woonkamer vloerkleed

2. Een klein vloerkleed onder de salontafel

Zeker wanneer je kiest voor een strakke inrichting in een grote woonkamer zonder poespas, kan het nogal kaal lijken. Een klein vloerkleed kan dan wonderen doen. Ga bijvoorbeeld voor een klein, strak vloerkleed onder de salontafel. Kies een neutrale kleur die goed past bij je meubels of er een contrast mee vormt. In dit interieur is gekozen voor een grijs/zwart vloerkleed om extra contrast en sfeer te geven.
Vloerkleed salontafel

3. Zacht en comfortabel: hoogpolig

Hoewel veel mannen houden van een strakke en simpele inrichting, is dat niet altijd de mooiste keus. Kijk eens naar deze inrichting. Zonder het vloerkleed zou het een erg kale en saaie kamer zijn geworden. Door te kiezen voor een zacht, hoogpolig vloerkleed is de kamer omgetoverd tot een gezellig plekje. Check hier wat beter bij je past: een hoogpolig of laagpolig vloerkleed.
Hoogpolig vloerkleed

4. Een stoer patroon

Wil je jouw huis typisch mannelijk inrichten, maar wel stijlvol? Dan ga je voor een vloerkleed met een stoer patroon. Dit vloerkleed bestaat uit vlakken van witte, creme, lichtblauwe en donkerblauwe driehoeken. Daarmee ontstaat een stoer patroon en ziet het kleed er gaaf uit. Het zorgt voor extra stijl in jouw interieur. Zo’n vloerkleed mag eigenlijk ook niet missen in jouw mancave!
Vloerkleed stoer patroon

5. Vloerkleed in de hoek

Denk jij dat een vloerkleed altijd in het midden van een ruimte moet liggen? Niets in minder waar! Je kunt een vloerkleed ook gerust opzij tegen de muur leggen. Of zelfs strak in de hoek. Dat kan niet alleen mooi zijn, maar ook heel praktisch. Bijvoorbeeld als de vloer in die hoek gewoon niet mooi is of als je daar een gezellige leeshoek wilt maken.
Vloerkleed hoek

6. Vloerkleed met bijzonder ontwerp

Wil jij echt iets bijzonders en opvallends in huis halen? Dan is dit vloerkleed echt iets voor jou. Het kleed bestaat uit een basis , met daar overheen losse stroken vloerbedekking. Verschillende stoffen en kleuren zijn gebruikt om zo een bijzonder ontwerp te krijgen. Dit vloerkleed is niet alleen mooi, maar ook uitdagend en boeiend.

Vloerkleed bijzonder ontwerp

Een vloerkleed in huis kan je interieur flink opknappen. Het wordt er een stuk gezelliger van. Zoals je ziet aan deze zes voorbeelden is er niet echt één duidelijke trend te zien. Er zijn heel veel soorten vloerkleden die je kunt gebruiken. Er is altijd wel een mooi vloerkleed te vinden dat jij geschikt vindt voor je interieur.

Leave a Response