FeaturedNieuws

Populaire nummers op uitvaarten

Danny Bijl1819 views
Populaire nummers op uitvaarten

Nadenken over je eigen uitvaart is geen leuke aangelegenheid. Maar de meeste mensen hebben vaak toch wensen betreft hun eigen uitvaart, of ze nu jong of oud zijn. Een belangrijk aspect is het muzikale gedeelte van de uitvaart. Een nummer dat gedraaid wordt tijdens de dienst blijft mensen vaak bij, waardoor je een soort herinnering achter laat.

Echter vinden de meeste het nog niet zo makkelijk om mooie, maar ook geschikte uitvaartmuziek te vinden. Men vraagt zich af of het nummer niet te ‘wild’ is, of juist te ’emotioneel’ of dat het nummer wel bij hun past. Om je wat op weg te helpen hebben we voor diverse muziekstijlen een aantal populaire nummers op een rijtje gezet, zodat je mogelijk wat inspiratie op kunt doen.

Klassieke begrafenismuziek
Het gebruik van klassieke muziek bij begrafenissen is populair, omdat de plechtige muziek vaak mooi aansluit bij deze bijeenkomst. We hebben de top 5 van meest populaire klassieke nummers voor een begrafenis voor je op een rijtje gezet:

Populaire nummers op uitvaarten

Nederlandstalige begrafenismuziek
Nederlandstalige muziek is toegankelijk voor veel mensen, omdat de tekst goed te verstaan is en er daarom duidelijk een boodschap kan worden achtergelaten voor de bezoekers van de begrafenis. Een top 5 van Nederlandstalige muziek voor een uitvaart:

Engelstalige begrafenismuziek
Sommige mensen hebben niet zoveel met Nederlandstalige muziek en gaan juist liever voor een Engelstalig nummer. Ook hier hebben we een top 5 van opgesteld:

De populaire nummers zijn erg verschillend qua stijl. De één wil graag een rustig nummer, maar de ander heeft een voorkeur voor wat meer ‘up tempo’ nummer. En het één hoeft het ander niet uit te sluiten natuurlijk, je kan nummers ook prima afwisselen. Kies de nummers met zorgvuldigheid uit en men zal nog lang mooie herinneringen hebben aan de overledene als ze het nummer op een later moment weer horen.

 

Leave a Response