Recept van de week #7 Holy Guacamole
Guacamole maken is een kunst. Maar geen paniek, het is ook eenvoudiger dan je denkt. Echte mannen maken alles zelf, en al zeker verrukelijke guacamole. Geef zelf eerlijk toe, waarom zou je iets uit een pakje kopen wanneer je dit zelf zoveel heerlijker kunt maken? Guacamole is een gastronomische duizendpoot: het is een uitmuntende dip, maar je kan het ook perfect gebruiken als spread op een sandwich of wrap. De mogelijkheden zijn eindeloos en met dit eenvoudige recept kan je nooit fout gaan.
Recept Guacamole
Ingrediënten
- 3 avocado’s (tip: zorg ervoor dat ze rijp zijn, dit kan je eenvoudig doen door te voelen: wanneer ze niet te hard en niet te zacht zijn, zijn ze perfect!)
- een handvol verse koriander
- 3/4 van 1 rode ui
- 3 tot 4 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
- 1 halve limoen
- 1 halve citroen
- zeezout en zwarte peper
- cayennepeper (in poedervorm)
Benodigdheden
- 1 schaal
- 1 lepel
- vershoudfolie
Bereiding
- Snij elke avocado in de helft en haal de pit eruit zoals je kan zien op onderstaande foto. Voorzichtig dat je geen vingers kwijt raakt, je hebt ze namelijk nog nodig om de chips in de heerlijke guacamole te dippen!
- Neem een lepel en haal het vruchtvlees uit de avocado’s en leg ze in de schaal.
- Snij de limoen in twee en besprenkel de avocado’s hiermee (hiermee zorg je ervoor dat het niet bruin wordt)
- Snij de rode ui en knoflook fijn en mix deze met de avocado’s.
- Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
- Snij de stengels van de koriander en kieper de blaadjes bij de avocadomix.
- Roer alles goed door elkaar en voeg voorzichtig wat cayennepeper toe. Begin met 1 theelepel, je kan altijd meer toevoegen. Zorg ervoor dat alles goed gemixt is.
- Snij de citroen in twee en voeg een vleugje citroensap aan de bijna perfecte guacamole toe.
- Gebruik de vershoudfolie om de kom luchtdicht af te sluiten.
- Laat het een uur rusten in de koelkast zodat de smaak kan marineren. Daarbovenop is de guacamole het lekkerste wanneer hij koud is!
Smakelijk!
Tip: besprenkel je tortilla chips met wat limoensap en steek ze in de oven voor 5 minuutjes. Deze smaak past geweldig bij de guacamole!