Wonen

Reken voorgoed af met die rotzooi in de gang

Redactie MannenNieuws1526 views
kinderkapstok

Een tijdje geleden noemden we het hier al. De kapstok als onmisbaar interieur item. Onmisbaar en zeker ook onderschat. In ons vorige blog hebben we je een aantal tips en adviezen gegeven waar je misschien al lekker mee aan de slag bent gegaan. Of misschien nog niet, maar staat het wel op de planning. Leuk!

Ieder kind een eigen kapstok

Wanneer je kinderen hebt, komt de chaos in je hal je misschien nog wel veel meer bekend voor. Kinderen hebben het aangeboren talent om overal een bende van te maken. Van woonkamer tot tuin, van kinderkamer tot zolder. Vandaar dat we daar hier nog even extra aandacht aan besteden. Er is iets met kinderen en je jas gewoon op de grond gooien in plaats van aan de kapstok te hangen. En als jouw ouderlijk gezag het wel voor elkaar heeft gekregen dat ze hun jassen daadwerkelijk aan de kapstok hangen, wordt je wel weer onaangenaam verrast door de volgende uitdaging; die vieze, zanderige kinderjassen over jouw net nieuwe kostuumjas….. Geen wenselijke situaties.

Gelukkig is voor beide problemen een super simpel trucje: een eigen kapstok voor je kind.

Kinderen vinden het vreselijk interessant om een eigen kapstok te hebben. Het zal ze stimuleren om hun jas op te hangen op een eigen plekje. Betrek ze in de zoektocht naar een eigen, gave kapstok. Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze en lang niet allemaal even schreeuwerig en kleurrijk. Ga op zoek naar die kinderkapstok die aansluit bij de wensen van jouw kind, maar zeker ook bij jouw interieur. Je kan kiezen voor een kapstok, of voor verschillende wandhaakjes bij elkaar. Of een combinatie natuurlijk.

Autonomie als sleutelwoord

In de herfst en winter is de uitdaging natuurlijk nog iets groter. Naast jassen heb je dan ook nog eens te maken met regenlaarzen, sjaals, paraplu’s en handschoenen. Wees daarom naast een goede kapstok voor je kind ook creatief met goede lades en/of manden. Zo kan je iedereen bijvoorbeeld een eigen la geven met stoer een naam erop geschreven. Kinderen zijn dol op autonomie, dus speel daar handig op in en succes gegarandeerd!

Leave a Response