AutomotiveLifestyle

Rijd alleen als je een WA-verzekering hebt

Redactie MannenNieuws1054 views
auto ongeluk

Hoewel het bij wet is vastgesteld, leggen we er toch de nadruk op: zorg ervoor dat je een WA-verzekering aansluit als je een auto hebt. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en voor je het weet zit je met een beschadigde auto en schade die je aan derden hebt aangebracht. Zelf opdraaien voor de kosten kost heel veel. Een WA-verzekering dekt alle kosten die zijn aangebracht aan derden. In dit artikel zullen wij het hebben over het hebben van een WA-verzekering, welke valt onder de categorie autoverzekeringen.

Wa-verzekering om kosten te dekken

Zoals eerder vermeld dekt de WA-verzekering de kosten die zijn onstaan nadat je met je auto een derde hebt beschadigd of verongelukt. Zo hoef je niet diep in de buidel te tasten om de kosten te dekken. Maar jouw auto is nog steeds beschadigd en die kosten kunnen ook oplopen. Bij de WA-verzekering heb je ook de optie om te kiezen voor een casco verzekering. De premie hiervan is wel hoger, maar hierdoor worden de kosten van beide partijen gedekt. Dit is een premium autoverzekering in feite, hogere premie maar wordt gedekt tijdens de schade.

Premies van WA-verzekeringen

Bij het afsluiten van een WA-verzekering wordt er altijd gekeken naar het aantal kilometers dat jaarlijks gereden wordt, de veroorzaakte schade per jaar en het model of merk van de auto. Dit alles is bepalend voor de premie die je jaarlijks moet betalen. Hoe meer je schadevrij rijdt per jaar en hoe minder kilometers er per jaar worden afgelegd maken, hoe minder de premie is dat je dan zal moeten betalen. Er zijn verschillende WA-verzekeringen waarvan de basis de goedkoopste premie heeft. Deze beschermdt echter alleen de schade die is toegebracht aan het slachtoffer. Om de kosten te dekken van de schade aan jouw auto is het raadzaam om een casco verzekering af te sluiten. De premie hiervoor is wel wat hoger.

Het hebben van een WA-verzekering is verplicht bij het hebben van een auto. Het beschermd in eerste instantie de slachtoffers en als je een  WA-casco verzekering hebt worden de onkosten door de schade aan jouw auto ook gedekt. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Zo kun je ongelukje tijdens het parkeren naast Schiphol bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat je de juiste verzekeraar uitkiest, waarbij je een WA-verzekering hebt met voordelen die bij je passen.

Leave a Response