Reizen

Roadtrip Amerika: van the Grand Canyon naar Las Vegas

Redactie MannenNieuws1311 views
Roadtrip Amerika- van the Grand Canyon naar Las Vegas

Het is de mannendroom van heel veel Nederlanders, een roadtrip maken door Amerika. Maar met een oppervlakte van bij 10 miljoen vierkante kilometer kan je moeilijk alles in één keer zien. Wil jij  door de USA rondreizen, dan is het aan te raden om een enkele staat of plek per keer te doen.

Eén van de mooiste opties in dit geval is een roadtrip tussen de Grand Canyon en Las Vegas. Hierbij zie je een grote variëteit aan dingen waar Amerika bekend om staat. Van de adembenemende natuur van de Grand Canyon tot het wereldberoemde spektakel van Las Vegas, deze route biedt van alles wat.

Een rit van Las Vegas naar de Grand Canyon zelf is met de snelste route ‘slechts’ vijf uur reizen. De gehele rit gaat over een goed geasfalteerde weg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in de outback van Amerika stil komt te staan.

Een roadtrip is één van de enige manieren om je in dit gedeelte van Amerika te verplaatsen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland heeft Amerika geen groot openbaar vervoer netwerk. Er gaan dan ook bijna geen treinen of bussen op deze route.

De adembenemende Grand Canyon

Het is misschien wel het meest indrukwekkende stuk van heel Amerika: de Grand Canyon. Deze prachtige roodbruine canyon heeft een oppervlakte van bijna 5000 vierkante kilometer is natuurlijk niet in zijn geheel te bezichtigen in één vakantie. Maar een bezoek hieraan mag niet ontbreken als je relatief in de buurt bent.

Maak een stop bij de Hoover Dam

Onderweg van Las Vegas naar de Grand Canyon kom je langs de Hoover Dam. De bouw van deze imposante dam is begonnen in 1931 maar geldt vandaag de dag nog steeds als één van technische hoogstandjes op het gebied van waterdammen.

Een bezoek hieraan een echte aanrader, al is het om even te genieten van het uitzicht en het indrukwekkende hoogteverschil.

Hoover dam

Raften in de Grand Canyon

Wil jij wat extra avontuur uit jouw bezoek aan de Grand Canyon halen? Dan kan je gaan raften op één van de wilde rivieren die door deze canyon lopen. Let wel op, veel van deze trajecten zijn erg intensief en alleen voor echte mannen. Ben je samen met jouw gezin, dan kan je bijvoorbeeld ook gaan raften op de nabijgelegen rivieren aan de rand van de Grand Canyon. Hierdoor behoud je de mooie omgeving, maar is het water iets rustiger.

De pracht en praal van Amerika: Las Vegas

Een bezoek aan het westen van Amerika tijdens één van je USA rondreizen zou niet af zijn zonder een bezoek aan Las Vegas. Deze stad die nooit slaapt ligt te midden van een grote woestijn, maar dit valt niet terug te zien in de stad zelf. Zodra je de stad binnen treedt vergeet je even dat er in de ruime omgeving niks te doen is. Het is daadwerkelijk een metropool in the middle of nowhere.

Kijk je ogen uit met de lichtshows, watershows en ‘andere’ shows die hier volop te vinden zijn. Natuurlijk is een bezoek aan de vele casino’s die deze stad te bieden heeft. Zelfs als je geen groot fan bent van gokken kan je je hier goed vermaken.

las Vegas

Leave a Response